Kartoffelsalat med asparges og bacon

De første nye kartofler - så er det sommer i Danmark. Mere sommer får man med friske, grønne asparges og ærter. En dejlig salat til grill, men da salaten er meget mættende, kan den sagtens stå alene med lækkert brød til


Ingredienser

Til 2 personer

  • ½ kg små nye kartofler
  • 1 pakke bacon, 150 g
  • 8 grønne asparges
  • 1½ dl ærter, friske eller optøede frosne
  • 2 store håndfuld ruccolasalat
  • en rest brød, jeg brugte 1 ciabattabolle
  • 2 spsk frisk hakket basilikum
  • 2 spsk frisk hakket mynte
  • 1 håndfuld blåbær
  • 1 spsk olivenolie

Dressing

  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 spsk sennep, jeg bruger dijonsennep
  • 1 spsk flydende honning, jeg bruger akaciehonning
  • lidt salt

Sådan gør du

  1. Skyl kartoflerne og gnid det løse 'skræl' af
  2. Kog kartoflerne i letsaltet vand, de skal være faste. Hæld dem op i en si og lad dem køle af
  3. Skær brødet i tern og rist disse i en lille smule olivenolie til de bliver lysebrune og sprøde. Stil dem til side
  4. Skær bacon i tern, rist disse på en tør pande til de bliver sprøde. Tag dem op på et stykke køkkenrulle, som kan suge fedtet
  5. Skyl asparges og knæk dem i mindre stykker
  6. Skyl blåbær
  7. Hak basilikum og mynte med en kniv
  8. Kom ruccolasalat i en skål, læg de afkølede kartofler over og derefter de andre ingredienser. Slut af med brødtern, bacon, urter og blåbær
  9. Bland ingredienserne til dressingen og hæld den over kartoffelsalaten inden servering