Kartoffelsalat med avocado og frugt
Denne kartoffelsalat er en rigtig sommersalat, både med de nye kartofler og alle bærrene. Jeg synes det er lækkert med salater, der er sæsonprægede og fyld med alle de lækre ingredienser, man kan få i en bestemt årstid. Når sæsonen skifter, bruger man nye råvarer, og dermed får man varieret sine salater. Mange råvarer kan man selvfølgelig få hele året, men der er nu ikke noget så lækkert, som friske, sæsonbestemte råvarer
Ingredienser
Til 4 personer som tilbehør
- 800 g nye kartofler
- 1 avocado
- ½ broccoli
- ½ mellemstort rødløg
- 1 lille håndfuld friske, bælgede ærter
- 1 håndfuld vandmelontern ca 1 x 1 cm
- 1 håndfuld kirsebær
- 1 håndfuld stikkelsbær
- 2-3 spsk ribs
- 1 håndfuld sorte oliven
Dressing
- 3 spsk olivenolie
- 2 spsk æblecider eddike eller anden salateddike
- 2 tsk dijonsennep
- 1 tsk flydende honning
- 2 spsk friskpresset citronsaft
- salt og friskkværner peber
Sådan gør du
- Vask og evt skrab kartoflerne og kog dem møre. De må ikke koge for bløde, de skal stadig have 'bid'. Lad kartoflerne dryppe og køle af i en si
- Lav små buketter af broccolien og lag dem i en skål. Overhæld dem med kogende vand og lad dem stå i 3 minutter. Hæld dem i en si, så alt vandet løber fra, og lad dem køle af
- Del avocadoen i to halve, skræl dem og fjern stenen, skær hver halvdel igennem på langs og skær derefter i tværgående skiver
- Pil rødløg og skær det i tynde skiver
- Skær nogle skiver af vandmelonen og skær disse i tern på ca 1 x 1 cm
- Skyl alle bærrene, nip ribsene af stilkene og nip blomsten af stikkelsbærrene
- Når kartoflerne er kolde, anrettes de i et fad eller en skål, og alle de andre ingredienser anrettes sammen med kartoflerne med de mest skrøbelige ingredienser (ribsene og vandmelonternene) til sidst
- Rør alle ingredienserne til dressingen sammen og dryp dem over inden serveringen