Kartoffelsalat med bagte kartofler, radiser og pesto

Denne kartoffelsalat er tilberedt med bagte kartofler, få ingredienser og en lækker hjemmelavet basilikum-spinatpesto. Det er super nemt at lave pestoen selv, men har du ikke lige lyst til det, kan du i stedet købe en grøn pesto, fx basilikumpesto. Kartoffelsalaten passer perfekt til grillmad, til frikadeller, steg eller fx til laks/fisk. Har du en rest tilbage, kan den med fordel nydes som frokost, evt rullet i en wrap eller i et pitabrød
Ingredienser
Til 4 personer som tilbehør
Kartoffelsalat
- 1000 g små kartofler
- olivenolie til at vende kartoflerne i + salt og friskkværnet peber
- 2 håndfulde ruccolablade
- 4 forårsløg
- 6-8 store radiser, i tynde skiver
- salt og friskkværnet peber
Topping
- lidt af det snittede grønne fra forårsløgene
- evt lidt oliven – jeg brugte grillede, grønne oliven
Basilikum-spinatpesto *)
- 3/4 dl pinjekerner, alternativt: mandler, cashewnødder, solsikke- eller græskarkerner
- 1½ dl olivenolie
- 1 håndfuld friske basilikumblade
- 2 håndfulde friske spinatblade, fx babyspinat
- 2 fed hvidløg, skåret i mindre stykker
- revet skal af ½ citron + 1-2 spsk af saften
- 1 spsk flydende honning
- salt og friskkværnet peber
- evt 3/4 dl revet parmesan
*) alternativt kan du bruge en færdiglavet basilikumpesto. Når jeg bruger færdiglavet pesto, bruger jeg den fra Løgismose, som jeg køber i Netto
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
- Vask kartoflerne, skær dem i halve, kom dem i en skål med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber og vend dem heri. Læg kartoflerne på en bageplade med bagepapir og bag dem ca 20 minutter, til de er møre og har taget lidt farve. Lad dem derefter køle af
- Imens laver du basilikum-spinatpestoen ved at komme alle ingredienserne i en blender eller foodprocessor og køre til en jævn konsistens. Smag til med salt, friskkværnet peber og evt lidt mere citronsaft
- Kom ruccola i en salatskål
- Snit forårsløgene fint og kom dem i skålen – gem lidt af det snittede grønne til drys
- Skyl radiser og skær dem i tynde skiver. Kom dem i skålen
- Kom de afkølede kartofler i skålen og vend det hele forsigtigt sammen. Vend derefter forsigtigt pestoen i kartoffelsalaten og drys med det grønne fra forårsløgene. Top evt med lidt oliven

