Kartoffelsalat med blomkål, nektariner og bacon

Frisk og lækker kartoffelsalat med blomkål, nektariner, forårsløg, bacon og persille. Kartoffelsalaten er super nem at lave og er perfekt som tilbehør til fx grill eller hvad, du ellers bruger kartoffelsalat til. Baconen i salaten passer perfekt til kylling eller fx frikadeller. Vil du have kartoffelsalaten vegetarisk, udelader du blot bacon. Du kan også servere kartoffelsalaten som en frokostret med lækkert brød til


Ingredienser

Til 4 personer som tilbehør 

  • 600 g små kartofler
  • ca 200 g blomkål i små buketter
  • 200 g bacon
  • 1-2 nektariner
  • 2-3 forårsløg, både det hvide og det grønne
  • 1 håndfuld persille, finthakket
  • 2 håndfulde babyspinat - alternativt snittet iceberg eller hjertesalat

Sennepsdressing

  • 3 spsk olivenolie
  • 2 spsk citronsaft
  • 3 tsk dijonsennep
  • 2 tsk flydende honning
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  1. Skyl/rens kartoflerne. Du kan skrabe dem eller lade skrællen blive på, eller du kan koge dem med skræl og pille dem bagefter
  2. Kog kartoflerne i letsaltet vand – de skal kun lige være nok. Kog dem et par minutter under låg, sluk derefter for varmen og lad kartoflerne stå og blive møre, inden du hælder vandet fra og lader dem køle af
  3. Skær bacon i små stykker og steg det på en tør pande, til det bliver sprødt. Læg det op på fedtsugende papir/køkkenrulle 
  4. Rens blomkål og lav små buketter
  5. Skyl nektariner og skær dem i tern
  6. Skyl forårsløg og skær dem i skiver på ca ½ cm
  7. Skyl og hak persillen med en kniv
  8. Når kartoflerne er blevet kolde, kommes de i en skål sammen med bacon, blomkål, nektariner, forårsløg, spinat og hakket persille. Du kan skære kartoflerne i halve eller lade dem være hele, hvis de er små
  9. Rør ingredienserne til dressingen sammen i en skål, smag til med salt og friskkværnet peber og vend den derefter i grøntsagerne