Kartoffelsalat med Green Goddess dressing

En lækker grøn kartoffelsalat med den herlige Green Goddess dressing. En grøn, sund, cremet og meget smagfuld dressing, der blandt andet indeholder avocado, spinat, grøn peber, basilikum og cashewnødder. Nødderne kan sagtens udelades, hvis man er allergiker. Mange smage, der supplerer hinanden godt, så de alle træder frem. Salaten passer perfekt til grillmad, fx kylling eller fisk, til frikadeller eller hvad du ellers serverer kartoffelsalat til. Og salaten kan sagtens laves i forvejen og stå på køl, til den skal nyders


Ingredienser

Til 4 personer som tilbehør 

  • 600 g kartofler
  • ½ agurk
  • ½ grøn peber

Green Goddess dressing

  • 75 g spinat
  • 1 håndfuld basilikumblade
  • 2 forårsløg
  • ½ grøn peber
  • 1/2 bundt purløg/½ af de små potter
  • 2 fed hvidløg
  • 1 avocado
  • 1 citron, saften heraf
  • 60 g cashewnødder, alternativt valnødder eller udelades
  • 4 spsk olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • evt lidt vand til at justere konsistensen

Sådan gør du

  1. Kog kartoflerne – de skal kun lige være kogte. Lad dem køle af og skær dem i skiver eller tern, afhængigt af hvilke kartofler, du bruger
  2. Skyl agurken og skær den i små tern
  3. Skær den grønne peber i små tern
  4. Skær ingredienserne til dressingen i mindre stykker og kom alle ingredienserne i en blender. Blend det hele til en cremet dressing. Juster evt konsistensen med lidt vand. Smag dressingen til med salt og friskkværnet peber
  5. Kom kartofler, agurk og grøn peber i en skål og vend dressingen i
  6. Server salaten til fx grill (kød eller fisk), frikadeller eller hvad du ellers serverer kartoffelsalat til