Kartoffelalat med rød pesto og æbler
Kartoffelsalat med rød pesto er nem at lave, den er frisk med de sprøde grøntsager og smager herligt med den simple dressing, der udelukkende består af rød pesto. Server kartoffelsalaten som tilbehør til grill, fisk, kødretter eller som et vegetarmåltid sammen med lækkert brød
Ingredienser
Til 4 personer som tilbehør eller 3-4 som vegetarmåltid
- 1 kg små kartofler
- 10-12 grønne asparges
- 3-4 forårsløg
- 1 rødt æble
- 8-10 radisser
- 1 glas rød pesto, jeg bruger Løgismoses
- 2 spsk fintsnittede krydderurter, fx oregano, timian, rosmarin, purløg eller bredbladet persille
- flagesalt, friskkværnet peber
Topping
- lidt persille
- det grønne fra forårsløgene
- lidt asparges hoveder
- lidt radisseskiver
- evt lidt fintsnittet rød chili, hvis du ønsker, at kartoffelsalaten skal være lidt spicy
- æbleskiver
Sådan gør du
- Kog kartoflerne, så de kun lige er nok, hæld vandet fra og lad dem køle af så længe som muligt
- Knæk den nederste del af aspargesene, kom dem i en skål/fad og overhæld dem med kogende vand. Lad dem stå i 3 minutter, si vandet fra, skær dem i mindre stykker og kom dem i en salatskål. Gem lidt af hovederne til topping
- Skyl og snit forårsløgene – den hvide del snittes fint og kommes i salatskålen, den grønne del skæres i ringe og gemmes til topping
- Skyld æblet, skær halvdelen i tern og kom det i skålen. Skær den anden halvdel i skiver og gem dem til topping
- Skyl radisserne, skær dem i skiver på tværs eller på langs og kom dem i skålen. Gem lidt til topping
- Skær kartoflerne i halve eller kvarte. og kom dem i skålen. Er de store kan du skære dem i skiver
- Vend det hele forsigtigt sammen med den røde pesto
- Hak krydderurterne, vend dem i kartoffelsalaten og smag til med salt og friskkværnet peber
- Top kartoffelsalaten med lidt persille, det grønne fra forårsløgene, lidt aspargeshoveder, lidt radisseskiver og evt lidt snittet rød chili. Pynt til sidst med æbleskiver
Server kartoffelsalaten som tilbehør til grill, fiske- eller kødretter eller som vegetarret med lidt lækkert brød til