Kartoffelsalat med spidskål, bacon og Provence-dressing
En herlig kartoffelsalat, med kartofler kombineret med spidskål og med en simpel dressing, der minder om en Provence-dressing. Har man Herbes de Provence-krydderi, er det super. Jeg foretrækker dog altid at blande mine krydderiblandinger selv. Bruger jeg de lækre sommerspidskål, bruger jeg et halvt. Bruger jeg vinterspidskål, der er noget større, bruger jeg ca et kvart. Det sprøde bacon giver knas og prikken over i'et. Når jeg bruger bacon til salater eller anden topping, steger jeg det altid i ovnen. Jeg synes det bliver lækrere og mindre fedt. Vil man lave salaten vegetarisk, undlader man bacon og tilsætter evt lidt nødder for at få knase-effekten
Se også kartoffelsalat med friske ærter og alle mine andre salater
Ingredienser
Til 4 personer
- 800 g ny kartoffel
- ½ rødt spidskål *)
- ½ squash
- 100 g bacon i skiver
- 1 tsk tørret oregano
- ½ tsk tørret rosmarin
- ½ tsk tørret timian
- 2 spsk friskpresset citronsaft
- salt og friskkværnet peber
- 2 spsk olivenolie
Til servering
- nogle kviste dild
- jeg stak lidt salatblade ned langs siderne af skålen. Jeg brugte rød krølsalat, da jeg brugte rødt spidskål
*) du kan vælge hvidt spidskål, hvis du vil holde de grønne nuancer i stedet for kontrasten med det røde spidskål. Pynter du med salatblade, kan du bruge grøn salat i stedet for rød
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
- Vask og evt skrab kartoflerne og kog dem møre. De må ikke koge for bløde, de skal stadig have 'bid'. Lad kartoflerne dryppe og køle af i en si
- Beklæd en bageplade med bagepapir og læg baconskiverne herpå. Steg dem i ovnen til de er sprøde. Læg dem derefter til afkøling på køkkenrulle eller fedtsugende papir
- Bland olivenolie, krydderier og 2 spsk citronsaft i en skål sammen med salt og friskkværnet peber
- Er kartoflerne små, lader du dem være hele. Er de store, skærer du dem i halve/kvarte og vender dem i krydderiblandingen
- Skær spidskål og squash i tynde strimler og vend dem sammen med kartoflerne
- Knæk baconskiverne midt over og vend dem i salaten
Inden servering drysses med dild