Det er virkelig nemt at lave en lækker rabarbersuppe, og det smager himmelsk efter en dejlig middag.
Ingredienser
Til 4 personer
- 4oo g rabarber
- 1½ dl sukker
- 5 dl vand
- 1 kanelstang
Til servering
- 4 store vaniljeis kugler
- frosne rysteribs (kan udelades)
- et par blade mynte eller citronmelisse
Sådan gør du
Skær 100 g af rabarberne i tynde skiver og kog dem i vand, sukker og limesaft i 5 min.
Si rabarberstykkerne fra
Skær resten af rabarberne ud i 1 cm stykker
Hæld den siede rabarbersaft tilbage i gryden sammen med 'de nye' rabarberstykker og 1 kanelstang og lad det småsimre i 3-5 minutter. Rabarberne skal bare lige blive møre og må endelig ikke koge ud
Hæld suppen op i en skål, fjern kanelstangen og køl rabarbersuppen helt af i køleskabet
Fordel suppen incl rabarberstykkerne i 4 tallerkner eller skåle og kom en iskugle samt nogle frosne rysteribs i. Pynt evt med mynteblade eller citronmelisseblade