Kold rabarbersuppe med vaniljeis

Det er virkelig nemt at lave en lækker rabarbersuppe, og det smager himmelsk efter en dejlig middag. 


Ingredienser

Til 4 personer

  • 4oo g rabarber
  • 1½ dl sukker
  • 5 dl vand
  • 1 kanelstang

Til servering

  • 4 store vaniljeis kugler
  • frosne rysteribs (kan udelades)
  • et par blade mynte eller citronmelisse

Sådan gør du

Skær 100 g af rabarberne i tynde skiver og kog dem i vand, sukker og limesaft i  5 min.

Si rabarberstykkerne fra

Skær resten af rabarberne ud i 1 cm stykker

Hæld den siede rabarbersaft tilbage i gryden sammen med 'de nye' rabarberstykker og 1 kanelstang og lad det småsimre i 3-5 minutter. Rabarberne skal bare lige blive møre og må endelig ikke koge ud

Hæld suppen op i en skål, fjern kanelstangen og køl rabarbersuppen helt af i køleskabet

Fordel suppen incl rabarberstykkerne i 4 tallerkner eller skåle og kom en iskugle samt nogle frosne rysteribs i. Pynt evt med mynteblade eller citronmelisseblade