Koreansk Bulgogi med kylling

Bulgogi er en koreansk ret, der består af tynde skiver marineret oksekød, der steges på panden eller på en grill og serveres med friske grøntsager. Der findes mange versioner af bulgogi, og i denne version har jeg brugt tynde skiver af kyllingebryst, som jeg har stegt på panden. Det, der gør retten speciel og super lækker, er at grøntsagerne ikke steges med serveres friske og rå til

Præv også min Koreanske Bulgogi med oksekød 


Ingredienser

Til 2 personer

  • 300 g kyllingebryst
  • 1 løg
  • 5 fed hvidløg, finthakket
  • 1 spsk ingefær, finthakket
  • 3 forårsløg, snittede – halvdelen gemmes til servering
  • olie til stegning, gerne sesamolie

Bulgogi sauce

  • 3 spsk soja sauce
  • 2 spsk mirin, alternativ: mad sake eller risvinseddike **)
  • 1 spsk sukker
  • 1 spsk flydende sirup
  • 1 spsk ristet sesamolie, alternativ: almindelig sesamolie*)
  • 1 spsk æblejuice
  • 1 spsk sesamfrø

Til servering

  • 1 stor gulerod
  • 1 håndfuld fintsnittet hvid spidskål eller hvidkål
  • 8-10 sukkerærter
  • kogte ris
  • evt kimchi

*) har du ikke ristet sesamolie, kan du bruge almindelig sesamolie. Du kan også bruge sojaolie, olivenolie eller anden olie, men det giver en lidt anden smag end sesamolie, men det gør ikke noget, da der også er sesamfrø i saucen, og retten drysses med sesamfrø inden servering

**) Merin bruges meget i asiatiske køkkener, især i det japanske. Det bruges fx i marinader, saucer og supper, hvor det tilfører en let sødme, der komplimenterer umami fra fx soyasauce

Sådan gør du

  1. Bland alle ingredienserne til saucen sammen i en skål
  2. Skær kyllingebryst i tynde skiver/strimler og kom disse i saucen. Lad det marinere i 30 minutter – gerne længere, hvis du har tid. Imens tilbereder du grøntsagerne
  3. Pil løget, halver det og skær det i tynde skiver
  4. Pil og hak hvidløg fint
  5. Skræl og hak ingefær fint
  6. Snit forårsløg fint
  7. Skræl gulerod, skær den i 2-3 stykker på tværs og skær disse i tynde stave
  8. Snit spidskålen fint
  9. Skyl sukkerærter og halver dem på langs
  10. Rist sesamfrøene på en tør pande og stil dem til side til servering
  11. Kom lidt olie i panden, varm op til høj varme og rist kyllingekødet med så lidt som muligt af saucen, under omrøring, 2-3 minutter
  12. Tilsæt løg, hvidløg, ingefær og halvdelen af forårsløget og rist 2 minut
  13. Hæld saucen over og lad det hele stege, til det meste af saucen er absorberet og kyllingen er mør
  14. Drys resten af de snittede forårsløg over og server retten med gulerodsstave, snittet spidskål, sukkerærter, kogte ris og evt kimchi