Kylling med ananas i fad
Kylling med ananas i fad er super nemt at lave. Kyllingen skal blot brunes og ellers skal alle ingredienser i et ovnfast fad og stege i ovnen. Retten er asiatisk inspireret og er lækker og frisk med den dejlige syrlige-søde ananas, som passer fantastisk til karry, som kyllingen er vendt i og til saucen med teriyaki og soya. Drys retten med hakket basilikum eller koriander. Begge dele passer til den asiatisk inspirerede ret. Server derefter retten med kogte ris
Ingredienser
Til 4 personer
- 600 g kyllingebryst
- 1 spsk karry, vælg selv hvilken styrke
- 1 spsk mel
- lidt olie til stegning
- ½ ananas
- 1 stk rød peber
- 1 løg, mellemstort
- 3/4 dl teriyakisauce
- 3/4 dl soyasauce
- 3/4 dl flydende honning
Topping
- hakket basilikum eller koriander – begge dele går fint til retten
Servering
- kogte ris
Sådan gør du
- Bland karry og mel i en tallerken
- Del kyllingebryst i 4-5 stykker hver og vend dem i karry/melblandingen
- Varm lidt olie op på en pande og brun kyllingestykkerne, til de får farve hele vejen rundt. Krydr dem med salt og friskkværnet peber og læg dem i et ovnfast fad
- Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
- Skræl ananas, fjern den midterste hårde del og skær resten i lidt store firkanter. Læg disse sammen med kyllingestykkerne
- Skyl den røde peber, fjern kerner og skær den i firkanter, som lægges i fadet
- Pil og hak løget fint og drys det over fadet
- Bland teriyakisauce, soyasauce og honning i en skål. Hæld det derefter over fadet
- Læg stanniol over fadet, stil det i den forvarmede ovn og steg ca 40 minutter. De sidste 20 minutter uden stanniol
Drys med hakket koriander eller basilikum og server retten med kogte ris