Kylling med ananas i fad

Kylling med ananas i fad er super nemt at lave. Kyllingen skal blot brunes og ellers skal alle ingredienser i et ovnfast fad og stege i ovnen. Retten er asiatisk inspireret og er lækker og frisk med den dejlige syrlige-søde ananas, som passer fantastisk til karry, som kyllingen er vendt i og til saucen med teriyaki og soya. Drys retten med hakket basilikum eller koriander. Begge dele passer til den asiatisk inspirerede ret. Server derefter retten med kogte ris


Ingredienser

Til 4 personer
  • 600 g kyllingebryst
  • 1 spsk karry, vælg selv hvilken styrke
  • 1 spsk mel
  • lidt olie til stegning
  • ½ ananas
  • 1 stk rød peber
  • 1 løg, mellemstort
  • 3/4 dl teriyakisauce
  • 3/4 dl soyasauce
  • 3/4 dl flydende honning

Topping

  • hakket basilikum eller koriander – begge dele går fint til retten

Servering

  • kogte ris


Sådan gør du

  1. Bland karry og mel i en tallerken
  2. Del kyllingebryst i 4-5 stykker hver og vend dem i karry/melblandingen
  3. Varm lidt olie op på en pande og brun kyllingestykkerne, til de får farve hele vejen rundt. Krydr dem med salt og friskkværnet peber og læg dem i et ovnfast fad
  4. Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
  5. Skræl ananas, fjern den midterste hårde del og skær resten i lidt store firkanter. Læg disse sammen med kyllingestykkerne
  6. Skyl den røde peber, fjern kerner og skær den i firkanter, som lægges i fadet
  7. Pil og hak løget fint og drys det over fadet
  8. Bland teriyakisauce, soyasauce og honning i en skål. Hæld det derefter over fadet
  9. Læg stanniol over fadet, stil det i den forvarmede ovn og steg ca 40 minutter. De sidste 20 minutter uden stanniol

Drys med hakket koriander eller basilikum og server retten med kogte ris