Kylling i appelsinmarinade med broccoli og cashewnødder

En nem og lækker kylling i en appelsinmarinade, der giver en dejlig sur-sød sauce. Frugtsaft (appelsin, citron, lime, annanas for blot at nævne nogle) er fantastisk til at gøre kød mørt, som i dette tilfælde, hvor jeg har brugt friskpresset appelsinsaft. Retten toppes med cashewnødder og sesamfrø, der giver lidt knas, og serveres med kogte ris


Ingredienser

Til 4 personer

  • 4 stk kyllingebryst, ca 500 g

  • 1 broccoli, ca 400 g
  • 150 g snittet hvid spidskål eller hvidkål
  • lidt olie til stegning

Appelsinmarinade

  • 2 spsk revet ingefær

  • 1 solohvidløg eller 3 almindelige fed hvidløg, presset
  • 2 spsk revet appelsinskal – brug en ubehandlet eller økologisk appelsin
  • 2 dl friskpresset appelsinsaft, svarer til saft af 1-2 appelsiner
  • ½ dl soyasauce
  • 2 spsk risvinseddike/riseddike
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 tsk flydende honning
  • 2 tsk Maizena eller anden majsstivelse

    Topping

  • 1 håndfuld cashewnødder, ristet på en tør pande
  • 1½ spsk sesamfrø, ristet på en tør pande
  • 3 forårsløg – et af dem snittet fint, de andre to skåret i skrå skiver

Sådan gør du

  1. Start med at blande alle ingredienserne til appelsinmarinaden i en skål – stil til side
  2. Rist derefter cashewnødder og sesamfrø på en tør pande – hver for sig - stil til side til topping
  3. Skyl og snit forårsløg - et af dem snittet fint, de andre to skåret i skrå skiver
  4. Del broccoli i små buketter og snit spidskål fint
  5. Skær kyllingebryst i tynde strimler
  6. Varm olien op i en wok eller pande og rist kyllingen ved høj varme til den tager farve
  7. Tilsæt broccolibuketter og rist dem med 1 minut
  8. Hæld appelsinmarinaden over og lad det hele simre 4-5 minutter - kom det snittede spidskål i det sidste minut
  9. Drys med cashewnødderne, sesamfrøene og forårsløg og server retten med kogte ris