Kylling med artiskok, soltørrede tomater og oliven

Vi spiser meget kylling her hos os. Oftest i asiatiske eller indiske/mellemøstlige retter men bestemt også helsteg eller grillet kyllingebryst. Kyllingebryst bliver super lækkert og mørt, når det marineres og grilles eller steges helt sammen med lækre ting og sager. Til denne ret har jeg ladet mig inspirere af italienernes brug af tilbehør: tørrede tomater, artiskok, oliven og kapers samt basilikum og persille. Er man ikke vild med kapers og/eller oliven, fungerer retten også perfekt uden. Der er ikke meget grønt i selve retten, så jeg serverer den enten med en grøn salat eller med grøntsagsspaghetti eller sammen med broccoli.

Der er flere muligheder for at lave grøntsagsspaghetti, og du kan lave dem med en spiralizer, en julienneskærer eller en kartoffelkniv. Squash/zucchini egner sig godt til det. Det samme gør agurk fx blandet med kinaradisse. Gulerødder og butternut græskar er også gode. Du kan bruge én af delene, eller du kan blande og evt mixe med fintsnittet rød- eller hvidkål


Ingredienser

Til 2 personer
  • 3oo g kylingebryst
  • 150 g grillet artiskok i olie
  • 100 g semidried tomater i olie
  • 1 håndfuld sorte, stenfri oliven 
  • 2 spsk kapers
  • 3-4 fed hvidløg eller et solohvidløg
  • saft og revet skal af ½ økologisk/usprøjtet citron
  • salt og friskkværnet peber
  • olivenolie til stegning

Til servering

  • 1 håndfuld krydderurter, fx basilikum, persille og timian
  • lidt pistacienødder eller pinjekerner

Sådan gør du

  1. Pil og hak hvidløg fint
  2. Riv skal af ½ citron og pres derefter saften
  3. Skær oliven i skiver
  4. Hak krydderurter
  5. Hvis artiskokkerne er i store stykker, skæres disse i mindre. Det samme gælder tomaterne, der skæres i strimler eller firkanter
  6. Varm en pande op med olivenolie og brun kyllingebryst et par minutter på hver side. Drys det med salt og friskkværnet peber og tag det op på en tallerken
  7. Skru lidt ned for varmen og sauter hvidløg ½ minut og tilsæt derefter artiskok, tomater, kapers, oliven, revet citronskal og citronsaft og steg 1 minut
  8. Læg kyllingestykkerne tilbage i panden og steg det hele, til kyllingen er gennemstegt
  9. Inden servering drysses de hakkede krydderurter og pistacienødder eller pinjekerner over retten

Server med grøntsagsspaghetti *), en lækker salat og/eller broccoli**), der har været overhældt med kogende vand og ligget i 3 minutter

*) Der er flere muligheder for at lave grøntsagsspaghetti, og du kan lave dem med en spiralizer, en julienneskærer eller en kartoffelkniv. Squash/zucchini egner sig godt til det. Det samme gør agurk fx blandet med kinaradisse. Gulerødder og butternut græskar er også gode. Du kan bruge én af delene, eller du kan blande og evt mixe med fintsnittet rød- eller hvidkål

**) Lav små buketter af broccoli, som du overhælder med kogende vand og lader stå i 3 minutter, hvorefter du sier vandet fra