Asiatisk kylling med grønt i teriyaki-kokos marinade

Denne kyllingeret smager vildt meget af asien med både kokos, ingefær, chili, lime, sukkerærter og cashewnødder. Og så er den nem at lave. Har man tid, kan man lade kyllingen stå køligt i marinaden nogle timer, så den tager mere smag af marinaden. Men har man ikke flere timer, er det helt fint at lade kyllingen stå i marinaden, mens man forbereder resten af ingredienserne. Jeg benytter mig altid af, når den lokale Meny har Pak Choy (du kan læse om det her), så det har jeg brugt. Kan man ikke lige få det, kan man måske få 'miniudgaven' - Bok Choy. Eller man kan bruge kinakål i stedet. Alternativt kan man bruge broccoli, blomkål eller lidt brede strimler af spidskål/hvidkål. Jeg synes, retten passer bedst til ægnudler, men man kan sagtens nyde den med ris til i stedet


Ingredienser

Til 4 personer 

  • 600-700 g kyllingebryst
  • 1 agurk
  • 75 g sukkerærter
  • ca 300 g Pak Choy (asiatisk kål, se teksten ovenfor og billede nedenfor)
  • 1 håndfuld cashewnødder
  • 2 forårsløg
  • 1 håndfuld basilikumblade
  • 1 spsk kokosolie til stegning, anden olie kan sagtens bruges

Marinade

  • 4 spsk teriyakisauce, fx Kikkoman
  • 1½ spsk soyasauce
  • 1½ spsk flydende honning, fx akaciehonning
  • 1 spsk revet ingefær
  • 4 fed presset hvidløg
  • ½ tsk tørret chili (kan udelades)
  • 1 dl saft af limefrugt
  • 1 lille dåse kokosmælk, 165 ml

Til servering

  • 1 håndfuld kokosflager eller ½ håndfuld kokosmel
  • lidt cashewnødder
  • lidt hakket persille
  • ca 350 g ægnudler

Sådan gør du

  1. Bland ingredienserne til marinaden i en skål, hvor også kyllingen kan være
  2. Skær kyllingebryst i tynde skiver, vend skiverne i marinaden og lad dem hvile. Har du tid til det, så lad kyllingen stå køligt nogle timer, og ellers mens du forbereder grøntsagerne
  3. Skyl agurken, flæk den på langs, fjern kernerne med en teske og skær agurken i lidt tykke skiver
  4. Skyl Pak Choy bladene og skær dem i 2-3 stykker på langs
  5. Skyl sukkerærterne og skær dem igennem på langs
  6. Skyl forårsløgene og skær dem i skrå stykker på ca 2 cm
  7. Tag kyllingestykkerne op med det, der følger med af marinaden og gem resten
  8. Varm en sauterpande, wok eller anden pande op med kokosolien og lynsteg kyllingestykkerne heri
  9. Skru ned for varmen til lidt under middel og tilsæt resten af marinaden og lad den simre 1 minut
  10. Tilsæt Pak Choy og lad det varme igennem, til det 'falder sammen'
  11. Vend basilikumblade, agurkeskiver, sukkerærter, forårsløg og cashewnødder i retten
  12. Inden servering drysses med kokosflager eller kokosmel, hakket persille og lidt cashewnødder


Server med nudler og evt små skåle med lidt mere kokos og hakket persille og lidt flere cashewnødder