Kylling og aubergine i tomatsauce

Vi dyrker mange auberginer i vores drivhus, både de almindelige samt de små runde. Det er faktisk ret sjovt, og der kommer en del frugter ud af det. De er rigtig lækre i både asiatiske, indiske og italienske retter, som fx den nedenstående ret. Især synes jeg, at tomater og auberginer passer fortræffeligt sammen, så auberginer i en tomatsauce er bare sagen.


Ingredienser

til  4 personer

  • 3-4 stk kyllingebryst, afhængigt af størrelsen
  • ca 100 g serranoskinke
  • 1 aubergine
  • 4 tsk hakket hvidløg
  • 2 store tsk Chu-Chum (jeg køber pastaen i Meny - se billede nedenfor) - eller anden chilipasta
  • 2 tsk tørret oregano
  • 2 ds hakkede tomater
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 2 spsk hakket persille
  • salt og friskkværnet peber
  • olivenolie til stegning

pasta efter ønske - jeg brugte penne/pennoni


Sådan gør du

  1. Pil og hak hvidløg
  2. Skyl auberginen og skær den i tern på ca 2 x 2 cm
  3. Skær serranoskinken i firkanter
  4. Skær hver kyllingebryst i 3-4 stykker og gnid dem med salt og friskkværnet peber
  5. Varm en sauterpande eller gryde op med lidt olivenolie og rist kyllingestykkerne på begge sider til de tager lidt farve
  6. Tilsæt hvidløg, serranoskinke og evt lidt mere olie og steg til hvidløgene og skinken tager farve
  7. Tilsæt aubergine, tørret oregano, Chu-Chum og de hakkede tomater og lad retten simre under låg til kyllingen er mør
  8. Kog imens pastaen efter anvisning på pakken
  9. Når kyllingen er mør, vendes basilikum i retten

Server i pastaskåle eller på tallerkner og drys med hakket persille