Stegt basilikum med kylling

Stegt basilikum med kylling - Pad Karpow med kylling, ผัดกระเพราไก่ - Pad karpow gai - er en rigtig klassiker fra det thailandske køkken. Det er fx en af de mest populære retter i gadekøkkener rundt omkring i landet - i byen, på landet, på stranden. Den er nem og hurtig at lave med sine få ingredienser og så smager den fantastisk. Det er en ret, der skal være spicy, men er man ikke vant til eller bryder sig om stærk mad, vælger man bare den mængde og type chili, der passer til ens smagsløg. Det kan være svært at finde thai basilikum (thai holy basil), men almindelig basilikum kan sagtens bruges, selvom det har en lidt anden smag. Jeg vælger at komme spinat i min pad karpaw - det giver lidt mere grønt og smager super godt


Ingredienser

til 2 personer 

  • 2 stk kyllingebryst (ca. 400 gram)
  • 5 fed hvidløg
  • 3-4 chili, retten er spicy, men vælg den type og mængde der passer til dine smagsløg
  • 2 spsk. neutral olie til stegning
  • 2 spsk østerssauce
  • 2 spsk sojasovs, gerne lys, hvis du har det
  • 1 tsk sukker
  • 2 håndfulde basilikum, gerne thaibasilikum hvis du har det
  • 100 g spinat
  • jeg pyntede med lidt ærteskud 
  • ris

Stegte æg

  • 2 æg
  • 2 spsk. olie til stegning

Sådan gør du

  1. Pil og hak hvidløg
  2. Skær chilierne i tynde skiver, evt kan du skære halvdelen i skrå skiver
  3. Pluk basilikumbladene af stilkene
  4. Skyl spinat
  5. Skær kyllingen i meget små og tynde stykker - alternativt kan du bruge hakket kylling
  6. Steg dine æg på en pande, som spejlæg, ved middel varme og uden at vende dem. Lad dem stege mens du laver resten. Æggene må gerne boble lidt og få en sprød brun kant 
  7. Varm 1 spsk olie op i en wok eller sauterpande ved høj varme og tilsæt hvidløg og chili, som steges ca 20 sekunder. Rør i det, så det ikke sætter sig fast
  8. Tilsæt kylling og steg et par minutter til kyllingen er gennemstegt. Bliv ved med at røre så kyllingen ikke bliver tør og sætter sig fast. Hvis den sætter sig fast, kan du tilsætte en lille sjat vand
  9. Tilsæt østerssauce, soyasauce og sukker, rør det sammen med kyllingen og steg og rør ca 30 sekunder
  10. Tilsæt spinat og rør det sammen indtil spinaten er 'faldet sammen'
  11. Tilsæt basilikum og vend det forsigtigt i retten og tag panden af varmen
  12. Server med ris og et spejlæg. Jeg havde lidt ærteskud, der skulle bruges, så dem brugte jeg som 'pynt'. man kan pynte med friske basilikumblade, asparges eller man kan helt undlade at 'pynte' retten