Kylling i fad med satay sauce

Det er skønt og nemt at lave retter, hvor alle ingredienserne tilberedes i samme fad i ovnen. Det gør det fx også nemt at forberede en dobbelt portion, så der er lækker mad til to dage. Brug ét stort fad eller brug to fade og gem det ene til dagen efter. Jeg har lige brunet kyllingestykkerne, inden jeg lagde dem i fadet sammen med alle grøntsagerne, som i denne ret blandt andet er rosenkål, broccoli og gulerødder. Saucen er inspireret af den sauce, man i asien bruger til satay (grillede kyllingespyd). Imens retten bager i ovnen, kan du koge ris, som serveres til
Ingredienser
Til 4 personer
- 600-700 g kyllingebryst
- 1/4 dl soyasauce
- 1 spsk flydende honning
- revet skal af 1½ limefrugt, selve frugten deles i både til servering
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk revet ingefær
- 250 g rosenkål
- 1 stk broccoli
- 1 stor gulerod
- 1 stk løg, mellemstort
- 2 stk forårsløg
Sataysauce
- 1 dåse kokosmælk, 400 ml (ikke light kokosmælk)
- 3/4 dl peanutbutter
- 2 spsk sambal-oelek, anden chilipasta kan bruges
- 1 spsk soyasauce
Til servering
- kogte ris
- det grønne, snittede fra forårsløgene
- limebåde
Sådan gør du
- Bland ingredienserne til sataysaucen i en lille gryde, som varmes op ved lav varme. Pisk saucen til den er let og blød, og lad den simre i 5 minutter, til den er blevet en lille smule tyk. Stil saucen til side
- Pil hvidløg og skræl ingefær. Riv begge dele
- Pil de yderste blade af rosenkålene, vask rosenkålene og halver dem evt, hvis de er store
- Del broccoli i buketter
- Vask/skræl gulerod og skær den i stave på ca 3 cm's længde
- Pil løg og skær det i tynde skiver
- Vask forårsløg, skær den hvide del i stykker på et par cm og snit den grønne del fint (gem det grønne til servering)
- Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
- Skær kyllingebryst ud, så du har 4-6 stykker, som brunes på en pande med lidt olie. Placer derefter kyllingestykkerne i et ovnfast fad, tilsæt soyasauce, honning, revet limeskal, hvidløg og ingefær og vend det hele godt sammen
- Læg rosenkål, broccoli, gulerodsstave, løg og det hvide af forårsløgene i fadet
- Hæld sataysaucen over, sæt fadet i ovnen og bag til kyllingestykkerne er møre og gennemstegte
- Inden servering drysses med det grønne, snittede forårsløg
Server retten med kogte ris og limebåde

