Kylling og grønt i flødesauce

Kylling og grønt i flødesauce er en rigtig grøn ret med udelukkende grønne grøntsager. Den er nem at lave, smager super godt og er sund med både kål og spinat. Jeg bruger en 8% madlavningsfløde, men du kan selvfølgelige bruge almindelig fløde eller piskefløde for en federe sauce


Ingredienser

Til 4 personer

  • 500 gram kyllingebryst

  • salt og friskkværnet peber
  • 1 tsk tørret timian
  • 1 tsk tørret oregano
  • lidt olivenolie til stegning
  • 1 stort gult løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 lille broccoli, alternativt ½
  • 65-75 g babyspinat (nogle poser indeholder 65 g andre 75 g)
  • 1 grøn peber
  • 10-12 asparges
  • 1 glas/bøtte grøn pesto, jeg bruger Løgismose
  • 4 dl madlavningsfløde + ½ dl vand, jeg bruger 8% madlavningsfløde
  • 1 håndfuld persille, hakket 

Til servering

  • kogte ris, pasta eller kartofler
  • lidt hakket persille


Sådan gør du

  1. Pil og hak løg og hvidløg fint
  2. Del broccoli i buketter, halver evt de største på langs. Skær stilkene i tynde skiver
  3. Skyl den grønne peber og skær den i tern – ca 1 x 1 cm
  4. Knæk 'bunden' af aspargesene, og skær dem i skrå stykker
  5. Skær kyllingebryst i mindre stykker, 2-3 stykker pr bryst og krydr dem med salt, friskkværnet peber, timian og oregano
  6. Varm olivenolien op i en pande med høj kant og brun kyllingestykkerne på begge sider. Læg dem op på en tallerken
  7. Kom løg og hvidløg i panden og rist dem 3-4 minutter
  8. Tilsæt broccoli, asparges og grøn peber og rist yderligere et par minutter
  9. Tilsæt den grønne pesto. Tilsæt evt lidt mere timian og oregano
  10. Hæld madlavningsfløden og vand i panden, rør godt rundt og læg kyllingestykkerne ned i saucen. Lad det hele simre under låg til kyllingen er gennemstegt
  11. Tilsæt babyspinat og vend det i saucen, til det 'falder sammen' og tilsæt persille

Server retten med ris, pasta eller kartofler og drysset med lidt persille