Denne thairet hører ikke til de spicy. Der er chili i, men det er ikke det, der er det mest fremtrædende. Det er den lækre østerssauce blandet med soya. Pak choy, minimajs og champignon er ofte brugte ingredienser i thairetter, men de kan sagtens erstattes med andre grøntsager, da alle slags grøntsager passer fantastisk i østerssauce. Retten er hurtig og nem at lave, hvilket jo af og til kan være en fordel
Ingredienser
til 4 personer
- ca 600 g kyllingebryst
- 250 g brune champignon
- 300 g pak choy*
- 125 g minimajs
- 40 g ingefær
- 1-2 gule chili, brug den mængde der passer til dine smagsløg - retten er medium spicy
- 4 spsk østerssauce
- 4 spsk soyasauce
- ½ tsk kokossukker, rørsukker eller andet sukker kan bruges
- 1 spsk kokosolie
- ris
* kan du ikke finde pak choy, kan du muligvis finde bok choy, der er en mindre udgave af pak choy. Og ellers kan du sagtens bruge kinakål, der er skåret igennem en gang på langs
Sådan gør du
- Rens champignon og skær dem i skiver
- Halver minimajs på langs
- Skær bunden af pak choy og skyl dem
- Hak ingefær og skær chili i tynde skiver
- Skær kyllingebryst i tynde skiver
- Varm en sauterpande, wok eller anden pande op med ½ spsk af kokosolien og lynsteg kyllingen heri lidt ad gangen ved at skubbe det stegte kylling over til siden og komme mere i
- Når alt kyllingen er stegt kommes den sidste ½ spsk kokosolie, ingefær, chili og champignon i, og der steges yderligere 2 minutter
- Skru ned til middel varme og tilsæt østerssauce og soya samt sukker og pak choy. Varm til pak choy'en 'falder sammen' og tilsæt derefter minimajsene og varm igennem
Server retten med ris