Jeg er vild med den honning og kokosmarinade, jeg lavede forleden til en reje og nudelsalat. Derfor ville jeg prøve at lave en varm ret med samme marinade. Det blev til denne fantastiske kyllingeret med nudler, asian style. Det er helt sikkert min yndlingsret i et stykke tid
Ingredienser
til 2 personer
- 300 g kyllingebryst
- 5 mellemstørrelse tomater, fx cocktailtomater
- 75 g sukkerærter
- 200 g grønne asparges
- 1 rød chili
- 4 fed hvidløg
- 3 spsk soyasauce
- 3 spsk ketchap manis, indonesisk sød soyasauce - anden sød soyasauce kan bruges
- 1 spsk kokosolie til stegning
- ca 200 g æggenudler
Marinade
- 50 g kokosmel, ristet på en tør pande
- 2 spsk flydende honning, fx akaciehonning
- 5 spsk olivenolie
- 1 rød chili, retten er spicy, så vælg den mængde og type, der passer til dine smagsløg
- friskpresset saft af en limefrugt
Frisk koriander til serveringen
Sådan gør du
- Rist kokosmel på en tør pande, lad det køle af og bland ingredienserne til marinaden sammen L.ad marinaden hvile, mens du forbereder resten
- Hak hvidløg og chili
- Skyl og knæk aspargesene i 3-4 stykker
- Skyl og skær sukkerærter igennem på langs
- Hak 2 af tomaterne og skær de resterende 3 først i halve og derefter hver halvdel i 4 stykker
- Skær kyllingebryst i tynde strimler
- Tilbered nudlerne efter anvisning på pakken
- Varm en sauterpande, wok eller gryde op med kokosolien og lynrist kyllingen
- Tilsæt hvidløg, chili, 1 spsk soyasauce og de hakkede tomater og steg til kyllingen er mør
- Tilsæt sukkerærter, asparges, resten af tomaterne, 3 spsk ketchap manis og 2 spsk soyasauce og varm igennem
- Tilsæt marinaden og vend det hele sammen og varm igennem
Server i skåle ovenpå nudlerne og drysset med frisk koriander