Kylling i kokos med zucchininudler

Det er så lækkert at have zucchini i haven. Har man ikke det, skal man ikke fortvivle, for det vrimler med dem alle vegne i butikkerne lige nu. De er sunde og lækre og et godt alternativ til nudler og pasta. Med en spiralizer er det virkelig nemt at lave zucchininudler. Retten her er en thai kokosret hvor jeg netop har erstattet nudlerne med zucchini. Friskt og godt


Ingredienser

Til 4 personer 

  • ca 600 g kyllingebryst
  • 1 løg
  • 4 fed hvidløg
  • ca 3 cm ingefær
  • 5-6 limeblade
  • 2-3 tsk rød karrypasta, vurder selv, hvor spicy du vil have retten
  • 2 tsk stødt gurkemeje
  • 1 blomkål
  • 4 gulerødder
  • 1 aubergine
  • 2 zucchini, lidt store - vælg dem, der er mest lige
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 2 dåser kokosmælk. Hvis du vil have saucen tynd, kan du fylde dåsen med vand, når du har tilsat kokomælken og så bruge det, i stedet for den ene dåse kokosmælk
  • 2 spsk kokosolie til stegning, olivenolie kan sagtens bruges

Til servering

  • 2 forårsløg skåret i skrå skiver
  • lidt rød chili skåret i skiver
  • limebåde

Sådan gør du

  1. Pil og hak løg og hvidløg fint med en kniv
  2. Skræl og hak ingefær fint
  3. Lav små buketter ud af blomkål
  4. Skræl gulerødder og skær dem i skrå skiver (julienneskåret)
  5. Skyl auberginen og skær den i tern
  6. Skær kyllingebrystet i mundrette tern
  7. Varm kokosolien op i en sauterpande eller gryde og sauter løg, hvidløg, ingefær og limeblade til løget bliver blankt
  8. Tilsæt karrypasta og steg det med 1 minut
  9. Tilsæt kylling og rist det i 3 minutter. Sørg for, at det bliver ristet på alle sider
  10. Tilsæt gurkemeje og rør det godt sammen med kyllingen
  11. Tilsæt blomkål, gulerødder og aubergine og rist 1 minut
  12. Tilsæt kokosmælk og evt vand og lad retten simre til kyllingen er mør
  13. Mens retten simrer, laver du zucchininudler ved at dreje zucchinien gennem en spiralizer. Kom dem i en si, så de lige drypper af
  14. Når kyllingen er mør, tilsættes basilikum
  15. Server retten med zucchininudler, pyntet med forårsløg og evt lidt rød chili skåret i skiver og lidt limebåde til