Kylling med mango i østerssauce

Jeg er vild med frugt i maden, specielt ananas og mango. To frugter, der passer super godt til de asiatiske saucer og krydderier. Det kom der denne, asiatisk inspirerede ret, ud af - den var en stor succes!   


Ingredienser

til  4 personer

  • 3-4 stk kyllingebryst, afhængigt af størrelsen
  • 1 mango
  • 200 g champignon
  • 10 stk tørrede shitakesvampe
  • 1/4 blomkål
  • 3 tsk hakket hvidløg
  • 3/4 tsk knust tørret chili
  • 4 spsk østerssauce - Netto har en god østerssauce, hvis ikke du lige er i nærheden af en asiatisk butik
  • 2 spsk soyasauce
  • 1 tsk palme- eller rørsukker
  • olie til stegning
  • 1 håndfuld frisk basilikum

Server med ris


Sådan gør du

  1. Sæt de tørrede shitakesvampe i blød - de skal så minimum 10 minutter og som regel længere
  2. Pil og hak hvidløg
  3. Rens champignon og skær dem i kvarter
  4. Lav små buketter ud af blomkål
  5. Skræl mango og skær den i tern på ca 1 x 1 cm
  6. Skær kyllingebryst i tynde strimler
  7. Varm olien op i en sauterpande eller gryde og rist hvidløg
  8. Tilsæt kylling og tørret chili og rist til kyllingestrimlerne får farve
  9. Imens kyllingen rister, kan du skære shitakesvampene i 4 stykker - men skær udenom stilken, den er hård og ikke god at spise
  10. Tilsæt shitakestykkerne og champignon til kødet og rist yderligere 1 minut
  11. Tilsæt blomkål og mango og rist 2 minutter - og nu bør kødet være mørt
  12. Tilsæt soyasauce, østerssauce og sukker og varm igennem
  13. Drys frisk basilikum i

Server med ris