Kylling i mangokarry med edamamebønner

Denne kylling i mangokarry med edamamebønner er inspireret af en mellemting mellem det asiatiske køkken og den indiske 'mango chicken'. Retten er super lækker, hurtig at lave til hverdag og kræver kun få ingredienser. Og den smager vildt godt med kombinationen af karry, ingefær, mango og kokosmælk. Jeg bruger både mangochutney og frosne mangotern, så retten får en lækker sødme, syrlighed og cremet konsistens. De frosne mangotern kan erstattes af frisk mango. Retten er ikke speciel spicy, men du kan spice den op ved at bruge en stærk mangochutney og en stærk karry


Ingredienser

Til 4 personer
  • 500 g kyllingebryst
  • olie til stegning
  • 1 tsk rød karrypasta, alternativt: sambal- oelek
  • 3 spsk mango chutney *)
  • 1 spsk revet ingefær
  • 4 fed hvidløg
  • 1 løg, mellemstort
  • 1 rød peber
  • 1 pose frosne mangotern
  • 1 tsk karry **)
  • 1 ds kokosmælk
  • 200 g edamamebønner
  • salt og friskkværnet peber

Toppingforslag

  • peanuts
  • limebåde
  • chiliflager
  • hakket, frisk koriander

Til servering

  • kogte ris

*)du kan vælge stærk eller mild mangochutney

**) der er forskel på, hvor stærke de forskellige karry'er er. Fx hører Madraskarry til de stærkeste

Sådan gør du

  1. Skræl og riv ingefær
  2. Pil og hak løg og hvidløg
  3. Skyl den røde peber og skær den i tern
  4. Skær kyllingebryst i mundrette tern
  5. Varm olien op i en pande til medium-høj varme og svits karrypasta og mangochutney et par minutter under omrøring
  6. Tilsæt løg, hvidløg og ingefær, som svitses med et par minutter under omrøring (pas på det ikke brænder på)
  7. Tilsæt kyllingetern og brun dem på alle sider
  8. Tilsæt peberfrugt, frossen mango og krydr med salt, friskkværnet peber og karry
  9. Tilsæt kokosmælk og lad retten simre i 15 minutter - de sidste 4-5 minutter lader du edamamebønnerne simre med
  10. Imens retten simrer, koger du ris efter anvisning på pakken

Server din kylling i mangokarry med de kogte ris, og et eller flere af topping forslagene