Kylling med sød og spicy koreansk Gochujang sauce

Jeg er ret vild med den koreanske Gochujang pasta. Den er fantastisk smagfuld og på samme tid både sød og spicy. Perfekt til både saucer og marinader. Til denne ret har jeg brugt pastaen til en skøn sauce, der netop giver kylling og grøntsager en sød-spicy smagsoplevelse. Der er chili i retten, men du vælger selv, hvilken type rød chili, du vil bruge – vælg den, der passer til dine smagsløg. Retten er super nem at lave. Ingredienserne til saucen røres sammen, kylling og grøntsager ristes, og det hele simrer sammen til en smagfuld oplevelse. Basilikum og cashewnødder på toppen er prikken over i'et.

Tip:

Du kan lave retten vegetarisk ved at skifte det hakkede kylling ud med en dåse kikærter, eller du kan bruge tofu, som du hakker med en kniv og bruger på samme måde som det hakkede kylling

Se også nogle af mine andre retter med Gochujang pasta, fx Stegte ris med kimchi, bacon og æg eller Koreanske nudler med svampe og kylling eller Koreansk Bulgogi - marineret oksekød med friske grøntsager eller Koreansk Bulgogi kylling


Ingredienser

Til 4 personer

Sauce

  • 1½ dl vand
  • ½ dl soya
  • 1-2 spsk Gochujang *)
  • 1 spsk ristet sesamolie **)
  • 2 spsk risvinseddike eller anden vinegar
  • 2 spsk brun farin, kokossukker eller rørsukker
  • 1 spsk revet ingefær
  • 4 fed fint hakket hvidløg
  • 2 tsk Maizena eller anden majsstivelse

Kylling og grøntsager

  • 1 spsk ristet sesamolie **)
  • 3 forårsløg
  • 3 fed fint hakket hvidløg
  • 1 rød chilil ***)
  • ½ tsk salt og lidt friskkværnet peber
  • ½ rød peberfrugt
  • 1 stor gulerod
  • 100 g sukkerærter
  • 500 g hakket kylling
  • 1 dl ristede cashewnødder
  • 1 dl basilikum, gerne thai basilikum, revet i mindre stykker

Til servering

  • ristede sesamfrø
  • lidt basilikum
  • det grønne fra forårsløgene
  • kogte ris

*) Gochujang pasta er en koreansk velsmagende, tyk, sød, krydret og gæret chilipasta, fremstillet af røde chilipeber, fermenteret rispasta og fermenteret soyabønnepasta. Pastaen bruges meget i det koreanske køkken. Kan du ikke finde den andre steder, kan du bestille den hos www.pandasia.dk

**) har du ikke ristet sesamolie, kan du bruge almindelig sesamolie. Anden olie kan også bruges, selvom sesamsmagen så ikke vil være der. Brug evt lidt flere sesamfrø

***)vælg den type rød chili, der passer til dine smagsløg til en spicy ret

Sådan gør du

  1. Start med at koge risene efter anvisning på pakken

Sauce

  1. Bland alle ingredienserne til saucen sammen i en skål og stil til side

Kylling og grøntsager

  1. Snit forårsløgene fint og fordel i den hvide del og den grønne, som gemmes til servering
  2. Pil og hak hvidløg og rød chili fint
  3. Skyl og skær rød peber ud i små tern
  4. Skræl gulerod, del den i 3-4 stykker og skær disse ud i stave
  5. Skyl sukkerærter og skær dem i 3-4 skrå skiver
  6. Varm 1 spsk sesamolie op til medium varme i en pande og rist det hvide fra forårsløgene, hvidløg, chili, gulerodsstave og rød peber samt lidt salt og friskkværnet peber 2-3 minutter under omrøring
  7. Tilsæt det hakkede kyllingekød og steg 5-6 minutter, til kødet er stegt
  8. Skru ned til lav varme og tilsæt saucen, sukkerærter og cashewnødder og lad det simre et par minutter for at smagene kan udvikle sig
  9. Tag panden af varmen og rør basilikum i

Server i portionsskåle/tallerkener ovenpå ris og drys med sesamfrø, det grønne fra forårsløgene samt lidt basilikum