Søde kartofler er sunde og indeholder mange fibre, vitaminer og antioxidanter. Og så smager de virkelig godt og er farverige på middagsbordet. I virkeligheden er det ikke kartoffeler men en rodfrugter, og de er anvendelig til rigtig mange forskellige retter. De kan koges, bages, der kan laves pomfritter af dem, de kan bruges i gryderetter og wokretter, de kan anvendes i salater og de kan bruges i kager og brød.
I denne ret har jeg kombineret de søde kartofler med rødkål og et par af havens sidste pærer - en farvesymfoni på en grå dag.
Ingredienser
til 4 personer
- 4 stk kyllingebryst
- 300 g søde kartofler
- 200 g rødkål
- 1 mellemstort rødløg
- 3 fed hvidløg
- 1 spsk frisk hakket ingefær
- 1 snackpeber
- 2 pærer
- olie til stegning
- 250 g nudler - jeg bruger ægnudler, men vælg dem, du bedst kan lide
Sauce
- 4 spsk. sesamolie
- 4 spsk. sojasovs
- 4 spsk. vand
- 4 spsk. sød chilisauce
- 1 spsk. honning - jeg bruger akaciehonning
- 2 spsk friskpresset citronsaft
- frisk koriander til at drysse over
Sådan gør du
- Tilbered nudlerne som anvist på pakken (nogle skal koges, andre skal blot overhældes med kogende vand)
- Skræl de søde kartofler og skær dem i strimler a ca ½ x 5-6 cm
- Snit rødkålen fint
- Skyl pærerne, skær dem i kvarte og fjern kernerne. Skær derefter stykkerne i strimler ("smalle både")
- Skyl snackpeber, skær den midt over og fjern kerner. Skær stykkerne i tynde strimler
- Pil løget, halver det og skær det i "smalle både"
- Skræl ingefær, og skær den i tynde strimler og hak hvidløget
- Bland ingredienserne til saucen
- Skær kyllingebryst i tynde strimler
- Varm en wok, sauterpande eller stegepande op med olie og steg kartoflerne 3-4 minutter
- Tilsæt rødløg, hvidløg og ingefær og steg yderligere 2 minutter
- Tilsæt kyllingekødet og steg 3-4 minutter mens du rører det rundt, så det bliver stegt på alle sider
- Tilsæt rødkål, pærer og snackpeber og steg videre under omrøring et par minutter. Kål, snackpeber og pærer skal forblive sprøde
- Hæld saucen ved og varm igennem
- Læg nudlerne i portionsskåle eller evt pastatallerkner og anret kyllingeretten over
- Drys med frisk koriander inden servering - bredbladet persille kan erstatte koriander. Server evt en skål chilisauce og en skål soyasauce til