Kylling i soya med søde kartofler og  pærer 

Søde kartofler er sunde og indeholder mange fibre, vitaminer og antioxidanter. Og så smager de virkelig godt og er farverige på middagsbordet. I virkeligheden er det ikke  kartoffeler men en rodfrugter, og de er anvendelig til rigtig mange forskellige retter. De kan koges, bages, der kan laves pomfritter af dem, de kan bruges i gryderetter og wokretter, de kan anvendes i salater og de kan bruges i kager og brød.  

I denne ret har jeg kombineret de søde kartofler med rødkål og et par af havens sidste pærer - en farvesymfoni på en grå dag.


Ingredienser

til  4 personer

  • 4 stk kyllingebryst
  • 300 g søde kartofler
  • 200 g rødkål
  • 1 mellemstort rødløg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk frisk hakket ingefær
  • 1 snackpeber
  • 2 pærer
  • olie til stegning
  • 250 g nudler - jeg bruger ægnudler, men vælg dem, du bedst kan lide


Sauce

  • 4 spsk. sesamolie
  • 4 spsk. sojasovs
  • 4 spsk. vand
  • 4 spsk. sød chilisauce
  • 1 spsk. honning - jeg bruger akaciehonning
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • frisk koriander til at drysse over


Sådan gør du

  1. Tilbered nudlerne som anvist på pakken (nogle skal koges, andre skal blot overhældes med kogende vand)
  2. Skræl de søde kartofler og skær dem i strimler a ca ½ x 5-6 cm
  3. Snit rødkålen fint
  4. Skyl pærerne, skær dem i kvarte og fjern kernerne. Skær derefter stykkerne i strimler ("smalle både")
  5. Skyl snackpeber, skær den midt over og fjern kerner. Skær stykkerne i tynde strimler
  6. Pil løget, halver det og skær det i "smalle både"
  7. Skræl ingefær, og skær den i tynde strimler og hak hvidløget
  8. Bland ingredienserne til saucen
  9. Skær kyllingebryst i tynde strimler
  10. Varm en wok, sauterpande eller stegepande op med olie og steg kartoflerne 3-4 minutter
  11. Tilsæt rødløg, hvidløg og ingefær og steg yderligere 2 minutter
  12. Tilsæt kyllingekødet og steg 3-4 minutter mens du rører det rundt, så det bliver stegt på alle sider
  13. Tilsæt rødkål, pærer og snackpeber og steg videre under omrøring et par minutter. Kål, snackpeber og pærer skal forblive sprøde
  14. Hæld saucen ved og varm igennem
  15. Læg nudlerne i portionsskåle eller evt pastatallerkner og anret kyllingeretten over
  16. Drys med frisk koriander inden servering - bredbladet persille kan erstatte koriander. Server evt en skål chilisauce og en skål soyasauce til