Kylling med tomater og rødløg i teriyakisauce

Skal det være både nemt og lækkert, så er kylling med tomater og rødløg i teriyakisauce et godt bud. Kyllingebryst i strimler kombineres med lækre, store tomater og rødløg, hvilket gør retten frisk, let og sund. Saucen er asiatisk inspireret med teriyaki og ingefær. Både koriander og basilikum passer perfekt som topping, så vælg det, du bedst kan lide


Ingredienser

Til 4 personer
  • 600 g kyllingebryst
  • 2 store rødløg
  • 3 store tomater
  • olie til stegning

Sauce

  • 1 dl teriyakisauce
  • 2 spsk revet ingefær
  • ½-1 tsk chil1 tsk Maizena eller anden majsstivelse rørt op i lidt koldt vand

Til servering

  • kogte ris
  • frisk koriander – alternativ: frisk basilikum

Sådan gør du

  1. Bland ingredienserne til saucen i en skål - rør Maizena i til sidst
  2. Pil rødløg og skær dem i både
  3. Skyl tomaterne, halver dem og fjern 'kødet' med en teske. Skær resten i både *)
  4. Skær kyllingebryst i tynde skiver/strimler
  5. Kog risene efter anvisning på pakken
  6. Varm imens olien op på en pande og brun kyllingestrimlerne
  7. Tilsæt rødløg og steg videre et par minutter 
  8. Tilsæt tomatbåde og steg et par minutter mere
  9. Tilsæt saucen og lad retten simre til kødet er mørt og tomaterne en smule bløde (pas på de ikke koger for meget)

Drys retten med frisk koriander inden servering og server kogte ris til

*)gem tomatkødet i køleskabet. Det kan sagtens holde sig nogle dage og kan bruges i en tomatsauce eller suppe