Kylling i tomatsauce med balsamico, basilikum og zucchinispaghetti

Dyrker man zucchini er det med at bruge fantasien. Det er en meget taknemmelig grøntsag at dyrke, og heldigvis kan den bruges til mange forskellige retter. Blandt andet er det lækkert at lave zucchinispaghetti. Til dette bruger jeg en spaghetti slicer/spiralizer. Et juliennejern kan bruges, men det giver ikke helt det samme spaghettiagtige resultat.



Ingredienser

til 4 personer

  • 3 - 4 zucchinier
  • 4 stk kyllingebryst
  • 1 stor eller 2 mindre porrer
  • 4 fed hvidløg
  • lidt chili - vælg den mængde og styrke, der passer til dig, men retten skal ikke være spicy
  • 800 g friske tomater eller 2 dåser hakkede tomater
  • 3 spsk balsamicoeddike
  • en god håndfuld friske basilikumblade
  • lidt persille til pynt
  • en snackpeber
  • salt og peber

Sådan gør du

  1. Skær porrer i ringe og hak hvidløg og chili
  2. Hvis du bruger friske tomater skæres disse i mindre stykker
  3. Skær kyllingebrysterne i strimler
  4. Brun kyllingen på begge sider ved høj varme. Skru lidt ned og tilsæt porre, hvidløg og chili, som steges med
  5. Tilsæt de friske tomater eller de hakkede fra dåse, balsamico og basilikumblade - gem lidt af bladene til at drysse over til sidst
  6. Skru ned for varmen, læg låg på og lad retten simre til tomatsaucen har den ønskede konsistens
  7. Smag til med salt og peber
  8. Mens retten simrer skyller du zucchinierne og laver spaghetti ud af dem med en spaghettislicer/spiralizer (se billede nedenfor)  og skærer snackpeberen i ringe
  9. Når retten er færdig, overhældes zucchinispaghettierne med kogende vand. Lad dem dryppe af i en si
  10. Anret zucchinispaghettien i en pastatallerkner eller lave skåle og hæld tomatsaucen med kyllingen ved. Drys med basilikumblade og persille og pynt med ringe af snackpeber