Kyllingelasagna

    Vi var ret vilde med det fyld, jeg lavede til mine quesadillas, hvor jeg kogte en lækker tomatsauce med pulled chicken. Mens vi nød vores quesadillas, tænkte jeg, at den sauce kunne bruges til lasagna. Og det kunne den! Jeg lavede mit lasagnafyld, som jeg lavede quesadillas fyldet men ændrede krydderierne, så smagen blev italiensk i stedet for mexicansk. Resultatet kommer her - det er værd at prøve


Ingredienser

til 4 personer  

  • 2 stk kyllingebryst
  • 1 løg, finthakket
  • 3 tsk hakket hvidløg
  • 100 g champignon
  • 1 zucchini
  • 2 stængler bladselleri
  • 1 tsk tørret timian
  • 2 tsk tørret oregano
  • 2 tsk paprika
  • 2 tsk Chu Chum (se billede nedenfor - jeg køber det i Meny) eller Sambal-Oelek
  • ½ dl grøntsagsbouillon
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 håndfuld friske basilikumblade
  • 100 g revet mozzarella, parmesan eller grana padano
  • salt og friskkværnet sort peber
  • olivenolie til stegning
  • 1 pakke friske lasagnaplader

Til bechamelsaucen

  • 25 g smør
  • 3½ spsk mel
  • 6 dl mælk
  • ½ tsk revet muskatnød eller ½ tsk stødt muskat
  • salt og friskkværnet peber

    Sådan gør du

    1. Pil og hak løg og hvidløg
    2. Rens champignon og skær dem i skiver
    3. Skyl zucchinien, del den på langs og skær den i skiver
    4. Skyl bladselleri og skær dem i skiver
    5. Sauter løg, og hvidløg i olivenolie til løgene bliver klare
    6. Tilsæt champignon og sauter 1 minut
    7. Tilsæt zucchini og bladselleri og sauter 1 minut og tilsæt derefter timian og oregano
    8. Tilsæt kyllingebryst og rist det 1 minut på begge sider
    9. Tilsæt derefter paprika, hakkede tomater, Chu Chum og grøntsagsbouillon og lad retten simre uden låg til kyllingestykkerne er møre
    10. Tag kyllingestykkerne op af gryden og lav 'pulled chicken' med to gafler, samtidig med at saucen simrer videre, til den er blevet tyk
    11. Når saucen er klar, vendes kyllingekødet heri
    12. Mens kyllingen bliver mør og saucen koger tyk, kan du lave bechamelsaucen 

    Bechamelsauce

    1. Smelt smørret i en gryde. Tilsæt melet og bag det grundigt sammen
    2. Kom halvdelen af mælken i under omrøring. Tilsæt resten af mælken lidt ad gangen under omrøring og kog saucen godt igennem
    3. Tilsæt muskat og smag til med salt og peber


    Læg din lasagna sammen

    1. I et ovnfast fad lægges lag af kyllingesauce, lasagnaplader og bechamelsauce. Slut med bechamelsauce. For ikke at blande bechamelsaucen med tomatsaucen er mit system, når jeg laver denne lasagna: lasagnaplader, kød, lasagnaplader, bechamelsauce, lasagnaplader, kød, lasagnaplader, bechamelsauce
    2. Drys med revet mozzarella, parmesan eller grana padano - den type du foretrækker samt frisk kværnet peber
    3. Bages i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca 30 minutter

    Server med en salat af fx blomkål, appelsin, tranebær og hakkede ristede cashewnødder med dressing af dijonsennep: 

    1. 1 tsk olivenolie
    2. 2 tsk kryddereddike - fx chili og appelsin
    3. 1 stor tsk dijonsennep