Kyllingeboller i grøn karry med grøntsager

Kyllingeboller i grøn karry med grøntsager er en nem og lækker asiatisk inspireret ret, hvor lækre, krydrede kyllingeboller koger i en cremet kokossauce sammen med grøn peber og sukkerærter. Den snittede spidskål, der drysses over retten inden servering, giver en dejlig friskhed og knas sammen med ristede peanuts og kokosflager. Du kan vælge mellem kokosflager og peanuts, eller du kan toppe med begge dele. Kokossaucen er en tynd sauce, så retten spises med ske og gaffel (som thaierne gør), og  passer perfekt til både ris og nudler, så vælg det, du har mest lyst til


Ingredienser

Til 4 personer

Kyllingeboller

  • 3 spsk revet ingefær
  • ca 20 g frisk koriander, fint hakket
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 2 spsk mælk
  • 15 g brødkrumme, gerne fra 'gammelt' brød
  • 500 g hakket kylling
  • salt og friskkværnet peber
  • lidt soyasauce + lidt mel til at rulle kyllingebollerne i
  • 2 spsk kokosolie eller anden olie til stegning

Kokossauce

  • 1 stk løg
  • 2 spsk grøn karrypasta
  • 1 ds kokosmælk (400 ml)
  • 400 ml hønse- eller klar bouillon
  • 4 limeblade, tørrede eller fra frost *)
  • 1 spsk palmesukker, alternativt rørsukker eller andet sukker
  • 2 spsk fiskesauce
  • 1 stk grøn peber
  • 100 g sukkerærter
  • friskpresset saft af 1 lime

Til servering

  • 1 lille håndfuld tyndt snittet hvid spidskål eller hvidkål pr portion
  • kogte ris eller nudler
  • ristede kokosflager og/eller ristede peanuts
  • limebåde

*) kan du ikke finde limeblade, kan du bruge revet skal af 1 stk ubehandlet/økologisk lime

Sådan gør du

Kyllingeboller

  1. Smuldr brødkrumme ned i en skål, hæld mælken over og pisk det sammen
  2. Tilsæt revet ingefær, hakket koriander og presset hvidløg og rør det sammen
  3. Rør det hakkede kylling i og krydr med salt og friskkværnet peber. Rør farsen godt sammen
  4. Brug en spiseske til at forme boller i hånden
  5. Hæld lidt mel ud på én tallerken og lidt soyasauce på en anden, rul kyllingebollerne i mel og dernæst i soyasauce og sæt dem på køl ca 15 minutter
  6. Varm 1 spsk af kokosolien op i en pande med høj kant og steg kyllingebollerne ved medium-høj varme 2-3 minutter, til de bliver gyldne hele vejen rundt. Læg derefter kyllingebollerne op på en tallerken

Kokossauce

  1. Pil og hak løg fint
  2. Skyl og skær peber i små tern
  3. Varm panden op til medium varme (der må gerne være stegerester fra kyllingebollerne), kom yderligere 1 spsk kokosolie i panden og rist løget til det bliver blankt
  4. Tilsæt karry pasta og rist, under omrøring, 1-2 minutter og tilsæt grøn peber og kokosmælk. Bring i kog og kog i 3-4 minutter
  5. Tilsæt bouillon, fiskesauce, limeblade og sukker
  6. Tilsæt kødbollerne og lad det hele simre i 10 minutter, til kødbollerne er møre/gennemstegte. Saucen skal være 'tynd'
  7. Skyl imens sukkerærter og halver dem på langs og snit spidskål – tilbered også ris eller nudler efter anvisning på pakken
  8. Kom sukkerærter i saucen sammen med friskpresset limesaft og lad retten simre 1-2 minutter
  9. Hæld retten i portionsskåle/dybe tallerkener, som toppes med det snittede spidskål samt ristede kokosflager og/eller ristede peanuts

Server retten med kogte ris eller nudler samt limebåde