Kyllingeboller i spicy kokossauce

Asiatisk mad er og bliver en af favoritterne hos os. Masser af lækre, sprøde grøntsager og herlig spicy sauce. Vi elsker chili, og jeg dyrker 6 forskellige slags med forskellig styrke i år. Der er kylling i mange asiatiske retter og i denne ret har jeg lavet en variation med kyllingeboller i stedet for kyllingebryst. 


Ingredienser

til 4 personer 

Kyllingeboller

  • 600 g hakket kyllingefars
  • 1 løg
  • 2 spsk revet ingefær
  • 2 fed hvidløg
  • 1 lille æg
  • 2 spsk kokosolie til at stege i, olivenolie kan sagtens bruges

Kokossauce

  • 1 stort løg
  • 4 fed hvidløg
  • 2-3 tsk rød karrypasta, retten er spicy men vurder selv, hvor spicy, du vil have saucen
  • 3 spsk hakket ingefær
  • 2 tsk stødt gurkemeje
  • 5 limeblade
  • 1 stængel citrongræs
  • 2 dåser kokosmælk. Hvis du vil have saucen tynd, kan du fylde den ene dåse med vand, når du har tilsat kokosmælken og så bruge det, i stedet for den anden dåse kokosmælk
  • 400 g små, nye kartofler - er det ikke sæson for nye kartofler, bruger jeg en mellemstor sød kartoffel skåret i tern på ca 2½ x 2½ cm
  • 1 rød peber
  • ½ blomkål
  • 3 forårsløg
  • 15 stk sukkerærter

Til servering

  • 4 dl basmati ris, jasmin ris eller en blanding med hvide og vilde ris
  • lidt frisk koriander

Sådan gør du

Kyllingeboller

  1. Pil og riv løget, skræl og riv ingefær, pil og pres hvidløget og kom det i en skål sammen med det hakkede kyllingekød
  2. Tilsæt æg og rør det hele sammen til en jævn fars (hvis farsen bliver for tynd, kan du tilsætte lidt mel)
  3. Form kyllingeboller ved at rulle dem i hænderne (jeg laver dem lidt mindre end golfbolde) og steg dem i kokosolie på en pande med høj kant, evt sauterpande. Sørg for at de får en lækker skorpe hele vejen rundt
  4. Tag kyllingebollerne op på en tallerken og lad være med at vaske panden af
  5. Kog risene efter anvisning på pakken, mens du laver saucen

Kokossauce

  1. Pil og skær løget i tynde både
  2. Pil og hak hvidløg og ingefær med en kniv
  3. Skær citrongræs i 3 stykker og bank dem med bagenden af en kniv - så afgiver de nemmere smag til saucen
  4. Vask kartoflerne og gnid skrællen af., hvis det er nye kartofler. Skær dem derefter i firkanter. Hvis det er sød kartofler, skrælles de og skæres i firkanter
  5. Skyl den røde peber, fjern kernerne og skær den i firkanter
  6. Skyl sukkerærter
  7. Skyl forårsløg og skær dem i skrå skiver på 2-3 cm
  8. Varm panden op igen. Tilsæt evt lidt mere kokosolie. Tilsæt løg, hvidløg, ingefær, limeblade og citrongræs og sauter til løget er blevet blankt
  9. Tilsæt karrypasta og gurkemeje rør godt sammen
  10. Tilsæt kartofler og blomkål og steg i 3 minutter
  11. Tilsæt kokosmælk og evt vand og lad saucen simre til kartofler og blomkål er møre, endelig ikke for bløde
  12. Tilsæt forårsløg, rød peber og sukkerærter og kom kødbollerne i saucen og varm igennem
  13. Drys lidt frisk koriander over og server med ris. Husk at tage citrongræs og limeblade op inden serveringen