Asiatisk mad er og bliver en af favoritterne hos os. Masser af lækre, sprøde grøntsager og herlig spicy sauce. Vi elsker chili, og jeg dyrker 6 forskellige slags med forskellig styrke i år. Der er kylling i mange asiatiske retter og i denne ret har jeg lavet en variation med kyllingeboller i stedet for kyllingebryst.
Ingredienser
til 4 personer
Kyllingeboller
- 600 g hakket kyllingefars
- 1 løg
- 2 spsk revet ingefær
- 2 fed hvidløg
- 1 lille æg
- 2 spsk kokosolie til at stege i, olivenolie kan sagtens bruges
Kokossauce
- 1 stort løg
- 4 fed hvidløg
- 2-3 tsk rød karrypasta, retten er spicy men vurder selv, hvor spicy, du vil have saucen
- 3 spsk hakket ingefær
- 2 tsk stødt gurkemeje
- 5 limeblade
- 1 stængel citrongræs
- 2 dåser kokosmælk. Hvis du vil have saucen tynd, kan du fylde den ene dåse med vand, når du har tilsat kokosmælken og så bruge det, i stedet for den anden dåse kokosmælk
- 400 g små, nye kartofler - er det ikke sæson for nye kartofler, bruger jeg en mellemstor sød kartoffel skåret i tern på ca 2½ x 2½ cm
- 1 rød peber
- ½ blomkål
- 3 forårsløg
- 15 stk sukkerærter
Til servering
- 4 dl basmati ris, jasmin ris eller en blanding med hvide og vilde ris
- lidt frisk koriander
Sådan gør du
Kyllingeboller
- Pil og riv løget, skræl og riv ingefær, pil og pres hvidløget og kom det i en skål sammen med det hakkede kyllingekød
- Tilsæt æg og rør det hele sammen til en jævn fars (hvis farsen bliver for tynd, kan du tilsætte lidt mel)
- Form kyllingeboller ved at rulle dem i hænderne (jeg laver dem lidt mindre end golfbolde) og steg dem i kokosolie på en pande med høj kant, evt sauterpande. Sørg for at de får en lækker skorpe hele vejen rundt
- Tag kyllingebollerne op på en tallerken og lad være med at vaske panden af
- Kog risene efter anvisning på pakken, mens du laver saucen
Kokossauce
- Pil og skær løget i tynde både
- Pil og hak hvidløg og ingefær med en kniv
- Skær citrongræs i 3 stykker og bank dem med bagenden af en kniv - så afgiver de nemmere smag til saucen
- Vask kartoflerne og gnid skrællen af., hvis det er nye kartofler. Skær dem derefter i firkanter. Hvis det er sød kartofler, skrælles de og skæres i firkanter
- Skyl den røde peber, fjern kernerne og skær den i firkanter
- Skyl sukkerærter
- Skyl forårsløg og skær dem i skrå skiver på 2-3 cm
- Varm panden op igen. Tilsæt evt lidt mere kokosolie. Tilsæt løg, hvidløg, ingefær, limeblade og citrongræs og sauter til løget er blevet blankt
- Tilsæt karrypasta og gurkemeje rør godt sammen
- Tilsæt kartofler og blomkål og steg i 3 minutter
- Tilsæt kokosmælk og evt vand og lad saucen simre til kartofler og blomkål er møre, endelig ikke for bløde
- Tilsæt forårsløg, rød peber og sukkerærter og kom kødbollerne i saucen og varm igennem
- Drys lidt frisk koriander over og server med ris. Husk at tage citrongræs og limeblade op inden serveringen