Kyllingegryde med gulerødder

Selvom efteråret er i fuld gang, er der stadig mange gulerødder og porrer i haven. De kan heldigvis holde længe men skal bruges, inden de ikke kan lide at stå ude i jorden længere. Derfor tænkte jeg, og det blev til denne lækre kyllingegryde med gulerødder. Jeg brugte, hvad der svarer til 5 pænt store gulerødder, men mængden er ikke så vigtig. Du kan sagtens bruge flere eller færre - fx hvis du har en rest gulerødder i køleskabet, så lad det være afgørende. Hvis du er mere til madfløde end til kokosmælk, kan du bruge det i stedet


Ingredienser

Til 4 personer
  • 500 g kyllingebryst
  • 5 pænt store gulerødder
  • 1 mellem rødløg
  • 1 solo hvidløg eller 3-4 almindelige fed hvidløg
  • 2 spsk finthakket frisk ingefær
  • 1 porre
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 tsk karry
  • 2 tsk paprika, vælg stærk paprika, hvis du vil have retten lidt spicy
  • 1 ds hakkede tomater + skyl dåsen med 1 dl vand
  • 2 dl kokosmælk
  • 65 g babyspinat
  • salt og friskkværnet peber
  • olie til stegning, gerne kokosolie

Til servering

  • 3-4 dl basmati- eller jasminris
  • 1 lille håndfuld hakket persille - hvis du har brugt gulerødder med top, kan du hakke lidt af toppen og blande med persille

Sådan gør du

  1. Kog risene efter anvisning på pakken
  2. Pil og hak rødløg og hvidløg fint
  3. Skræl og hak ingefær fint
  4. Rens porre og skær i tynde ringe
  5. Skyl og skær peberfrugt i små tern
  6. Skyl eller skræl gulerødder og skær dem i skiver på 3-4 mm
  7. Skær kyllingebryst i mundrette tern
  8. Opvarm en pande med høj kant eller en gryde med olien og rist kyllingekødet heri 3 minutter
  9. Tilsæt løg, hvidløg, porre og ingefær og rist yderligere ca 1 minut
  10. Tilsæt gulerødderne og rist endnu 1 minut
  11. Tilsæt karry og paprika som ristes med 1 minut
  12. Tilsæt de hakkede tomater, vand (som du har skyllet tomatdåsen med), kokosmælk og peberfrugt og lad retten simre ved middel varme til kyllingen og gulerødderne er møre
  13. Når kyllingen er mør, tilsættes spinaten under omrøring
  14. Smag gulerodsgryden til med salt og friskkværnet peber og drys med hakket persille og evt hakket gulerodstop

Server gulerodsgryden med kogte ris