Kyllingegryde med jordskokker og svampe i lækker kokossauce

Kyllingegryde med jordskokker og svampe er en herlig simreret med masser af smag. Kylling, grøntsager og krydderier går op i en højere enhed i kokossaucen, og retten er nem at lave. Jeg serverer ris til retten, men den fungerer også fint med pasta


Ingredienser

Til 4 personer
  • 600 g kyllingebryst
  • 350 g brune champignon 
  • 250 g jordskokker, kan erstattes af kartofler
  • 1 stort løg
  • 50 g babyspinat
  • 1 solohvidløg eller 3-4 almindelige fed hvidløg
  • ½-1 tsk knuste chiliflager
  • ½ tsk stødt muskatnød
  • 1 tsk tørret oregano
  • 1 tsk tørret timian
  • 1 ds kokosmælk 
  • ½ ds tomatkoncentrat, 70 g
  • salt og friskkværnet peber
  • lidt olie til stegning

Til servering

  • kogte ris
  • lidt grønt drys, fx basilikum eller persille. Har du nogle blade fra en selleri eller bladselleri, er det også godt eller rød snackpeber i tynde ringe

Sådan gør du

  1. Rens champignonerne og skær dem i halve. Er de små, lader jeg dem være hele
  2. Rens jordskokker og skær dem i mundrette tern
  3. Pil og hak løg og hvidløg fint
  4. Skær kyllingebrystet i mundrette stykker
  5. Varm olien op i en pande med høj kant eller en gryde og rist kyllingestykkerne til de bliver let gyldne
  6. Tilsæt løg, hvidløg og jordskokker og rist til løgene er blevet klare
  7. Tilsæt champignon og rist dem med 1 minut
  8. Tilsæt herefter chiliflager, muskatnød, timian og oregano og rør det godt rundt
  9. Tilsæt nu tomatkoncentrat og kokosmælk, rør det hele grundigt sammen, læg låg på og lad retten småsimre til kylling og jordskogger er møre
  10. Tilsæt babyspinat og rør det sammen med saucen, til det falder sammen
  11. Smag til med salt og frikværnet peber og server retten med ris samt drysset med det grønt, du har valgt