Labneh er en libanesisk/mellemøstlig friskost, som du kan lave af blot to ingredienser: græsk yoghurt og salt, der røres sammen og skal dræne i køleskabet natten over. Saltet trækker væden ud af yoghurten, så den får en fast konsistens. Du kan servere Labneh til mellemøstlige retter, du kan bruge den som dip sammen med brød og grøntsager eller du kan smøre den i sandwich
Tip:
Du kan forme din Labneh til små kugler, som du kan opbevare i et glas med olie og friske krydderurter. Du kan bruge kuglerne i salat, til tapas, smøre dem i sandwich og bruge dem som dip til grøntsager og brød. Alle slags krydderier/krydderurter kan bruges. Selv holder jeg af at bruge zaatar- se en opskrift her- (eller du kan købe det i etniske markeder), sumak, mynte, chili, timian eller oregano.
Ingredienser
Ca 1½ dl færdig Labneh
- 4 dl yoghurt naturel fx græsk yoghurt
- 1 tsk salt
Sådan gør du
- Rør yoghurt og salt sammen
- Sæt et kaffefilter over et glas/en skål og fastgør det på kanten med en elastik eller klemmer
- Hæld yoghurten op i kaffefilteret og stil det i køleskabet
- Lad yoghurten dræne i ca et døgn
- Skrab den drænede yoghurt ud af kaffefilteret og kom den i en skål. Du kan smage den til med krydderier, hvis du har lyst