Lækker suppe af grøntsagsrester

At lave en suppe af grøntsagsrester er super nemt, og man får ryddet ud i sine rester og undgår madspild. Jeg havde rodfrugtrester fra forleden, da jeg lavede Pasta risoni med rodfrugter, så dem forvandlede jeg til en lækker suppe sammen med squash og snackpeber. Jeg tilsatte citrongræs, der sammen med karry er med til at 'samle' smagen af grøntsagerne. Har du ikke citrongræs, kan du bruge limeblade eller revet skal af en ubehandlet/økologisk citron. Du kan bruge alle slags grøntsager, så suppen kan jo smage forskelligt fra gang til gang. Suppen kan bruges både som forret og som hovedret. Som forret rækker denne portion til 4 personer, som hovedret til 2-3 personer

Tip

Afhængig af, hvilke grøntsagsrester, du bruger, vil suppens farve variere. Bruger jeg grønne grøntsager, lader jeg suppen have den farve, den nu engang får. Bruger jeg grøntsager med forskellige farver, giver jeg den ofte 1 spsk gurkemeje (kommes i sammen med karry'en), så suppen bliver gul  


Ingredienser

Til 2-3 personer som hovedret eller 4 personer som forret

  • 1 stort rødløg eller 1 porre
  • 1 solo hvidløg eller 3-4 fed almindelig hvidløg
  • 1 stængel citrongræs eller 5 limeblade eller revet skal af en økologisk/ubehandlet citron (brug det, du har)
  • 400 g grøntsagsrester, fx broccoli, squash, gulerødder, kartofler, peberfrugt, rodfrugter
  • 7 dl vand
  • 1 grøntsagsbouillontern
  • 2 tsk karry
  • 3 spsk kokosmælk
  • lidt friskpresset citronsaft
  • salt og friskkværnet peber
  • lidt olie til sautering
  • Til servering
  • Lidt koriander eller persille
  • 1 forårsløg snittet i tynde skiver
  • evt brødcroutoner, hvis du har en brødrest - rugbrød kan også bruges

Sådan gør du

  1. Skær brødet i mundrette firkanter og rist dem sprøde i lidt olie på en pande og sæt dem til side til servering
  2. Pil og hak rødløg og hvidløg fint
  3. Skær citrongræsstænglen i 3-4 stykker og bank dem med bagsiden af en kniv (så afgiver de bedre smagen) eller riv skallen af citronen
  4. Skyl/rens grøntsagerne og skær dem i mindre stykker
  5. Varm en gryde op med lidt olivenolie og sauter løg, hvidløg og citrongræs eller limeblade til løget bliver klart
  6. Tilsæt grøntsagerne og sauter et par minutter
  7. Tilsæt karry (bruger du revet citronskal, tilsætter du dette her) og rør det godt sammen med grøntsagerne
  8. Tilsæt derefter bouillontern og vand og lad grøntsagerne simre under låg til de er møre (ca 10-15 minutter, afhænger af, hvilke grøntsager, du bruger)
  9. Lad grøntsagerne køle lidt af og blend dem derefter med en stavblender direkte i gryden - husk at tage citrongræs og limeblade op, hvis du har brugt det
  10. Smag til med salt, friskkværnet peber og friskpresset citronsaft
  11. Rør til slut kokosmælken i og varm suppen igennem
  12. Server suppen drysset med forårsløg og persille eller koriander samt evt brødcroutoner. Server gerne et stykke lækkert brød til suppen