Lette retter på varme sommerdage - det er sagen. Denne ret er oprindelig en tapasret, som jeg har lavet om til en middagsret. Det kan man faktisk, med fordel, gøre med rigtig mange tapasretter
Ingredienser
Til 2 personer som middagsret eller som del af en tapasmenu
- 400 g røget laks
- 1 aubergine
- 1 zucchini
- 1 håndfuld ærter, optøede frosne eller friske
- nogle blade rød eller grøn salat
- lidt olivenolie til pensling
Dressing
- 2-3 spsk friskpresset citronsaft
- 2-3 spsk flydende honning fx akaciehonning
- 3 spsk olivenolie
- 2 fed presset hvidløg
- et par kviste frisk merian eller oregano
- 2 tomater
- salt og friskkværnet sort peber
Topping
- 2 spsk hakket frisk basilikum
- 2 spsk ristede pinjekerner
Pynt: fx skiver af jordbær eller andre bær og spiselige blomster (jeg brugte appelsin tagetes)
Sådan gør du
- Skær laksen i små tern, læg dem på bagepapir på en bageplade og pensl dem med lidt olivenolie
- Skyl aubergine og zucchini, skær dem i skiver og pensl dem med lidt olivenolie. Grill skiverne på en grill eller i ovnen. Alternativt lægges skiverne på en bageplade med bagepapir, pensles med lidt olivenolie og bages ca 15 minutter ved 180 grader (varmluft). Afkøl aubergine og zucchini
- Når ovnens temperatur enten er nede på eller holder de 180 grader, eller du varmer ovnen op til 180 grader (varmluft) sættes lakseternene ind og bages sprøde
- Rist pinjekernerne på en tør pande og stil til side
- Bruger du frosne ærter, tøes disse op i kogende vand
- Pil skindet af tomaterne og del dem i mindre stykker
- Kom ingredienserne til dressingen i en blender og blend det til det bliver jævnt og flydende. Smag til med salt og friskkværnet peber
- Til en middagsret anrettes grøntsagerne på 2 tallerkener, til en tapas menu anrettes de på et fad. Dryp dressingen over grøntsagerne, fordel ærterne og drys med lakseternene
- Drys basilikum og de ristede pinjekerner på toppen og pynt evt med bær og spiselige blomster
Som middagsret serverer jeg ciabattaboller til