Lime-mynte posset

Der findes utrolig mange forskellige velduftende og velsmagende myntearter. Grøn mynte, pebermynte, marokkansk mynte, citronmynte, orangemynte og mange flere. Jeg har forskellige af disse planter i krukker i haven, og til denne dessert har jeg brugt den helt almindelige grønne mynte. Den giver en fantastisk smag sammen med den friske lime. Kokosmelet fuldender den eksotiske smag


Ingredienser

til 4 personer
  • 100 g sukker
  • 4 dl piskefløde
  • ca. 0,7 dl friskpresset limesaft køber i Menu
  • revet skal af 1 ubehandlet limefrugt
  • ca 15 blade mynte, brug de største blade + lidt blade til pynt
  • 2 spsk ristet kokosmel


Sådan gør du

  1. Rist kokosmel på en tør pande til det bliver gyldens. Sæt det til side til servering
  2. Kom sukker, piskefløde, mynteblade og revet limeskal i en gryde og kog det langsomt op. Lad det småkoge i 5-6 min. Hold godt øje med det - pludselig kan det koge over! 
  3. Sluk for varmen og rør limesaften i 
  4. Lad blandingen stå i gryden i 5 minutter, si den og hæld den på portionsglas
  5. Lad desserterne køle af i køleskabet i et par timer, så de sætter sig. Derefter kan du pynte dem, inden de skal serveres. Jeg pyntede med ristet kokosmel og et par mynteblade