Der findes utrolig mange forskellige velduftende og velsmagende myntearter. Grøn mynte, pebermynte, marokkansk mynte, citronmynte, orangemynte og mange flere. Jeg har forskellige af disse planter i krukker i haven, og til denne dessert har jeg brugt den helt almindelige grønne mynte. Den giver en fantastisk smag sammen med den friske lime. Kokosmelet fuldender den eksotiske smag
Ingredienser
til 4 personer
- 100 g sukker
- 4 dl piskefløde
- ca. 0,7 dl friskpresset limesaft køber i Menu
- revet skal af 1 ubehandlet limefrugt
- ca 15 blade mynte, brug de største blade + lidt blade til pynt
- 2 spsk ristet kokosmel
Sådan gør du
- Rist kokosmel på en tør pande til det bliver gyldens. Sæt det til side til servering
- Kom sukker, piskefløde, mynteblade og revet limeskal i en gryde og kog det langsomt op. Lad det småkoge i 5-6 min. Hold godt øje med det - pludselig kan det koge over!
- Sluk for varmen og rør limesaften i
- Lad blandingen stå i gryden i 5 minutter, si den og hæld den på portionsglas
- Lad desserterne køle af i køleskabet i et par timer, så de sætter sig. Derefter kan du pynte dem, inden de skal serveres. Jeg pyntede med ristet kokosmel og et par mynteblade