Limoncello - italiensk citronlikør 

En himmelsk mundfuld. Limoncello er en herlig italiensk citronlikør, der laves på skallen fra citronerne (økoligiske og ubehandlede). Gennem en del år kom vi meget på et lille familiehotel i en lille by i bjergene bag Napoli hos Gerado og Julia og deres lille datter Roberta. Gerado lavede de skønneste funghi pizze af svampe, som Julia fandt i skoven. Og Julia lavede en fantastisk limoncello, som vi nød efter maden, mens vi lyttede til Pink Floyds musik. Jeg fik hendes opskrift, men har ikke rigtig fået den prøvet før nu - og det er helt klart en fejl. Limoncello er en fantastisk likør, som skal nydes direkte fra fryseren i små glas. Den er også god til at hælde over is eller bruge i andre former for desserter. Da man kun bruger skallen af citronerne, kan saften anvendes til andre gode sager som fx en frisk og lækker sommer citronlemonade


Ingredienser

  • 8 økologiske/ubehandlede citroner
  • 1 liter neutral vodka
  • 500 g hvid sukker
  • 750 ml vand

Sådan gør du

  1. Skyl citronerne og riv eller skær skallen af. Jeg synes, det er nemmest og bedst med en kartoffelskræller, men pas på, at du ikke får den hvide hinde med - den er bitter
  2. Læg citronskallerne i et stort sylteglas, hæld vodkaen over og sæt låg på. Stil det køligt og lad det trække i 2 uger
  3. Efter 2 uger: si vodkablandingen gennem et kaffefilter eller et klæde. Gør det nogle gange, så væsken bliver klar
  4. Kom vand og sukker i en gryde og kog det til sukkeret er smeltet. Lad sukkersiruppen køle af
  5. Bland sukkersirup og den filtrerede vodkablanding sammen. Start med at bruge ½ l sukkersirup og smag til, om du vil have mere sukkersirup i. Limoncello skal være sød, men hvor sød, er individuelt
  6. Når du har fundet den, for dig, rigtige blanding, hælder du limoncelloen på rengjorte, skoldede flasker og lader den trække i endnu 1 uge, inden du drikker af den
  7. Læg en flaske i fryseren, så du altid har en iskold limoncello klar til at nyde. Limoncelloen kan holde sig længe, hvis den får lov :-)