En himmelsk mundfuld. Limoncello er en herlig italiensk citronlikør, der laves på skallen fra citronerne (økoligiske og ubehandlede). Gennem en del år kom vi meget på et lille familiehotel i en lille by i bjergene bag Napoli hos Gerado og Julia og deres lille datter Roberta. Gerado lavede de skønneste funghi pizze af svampe, som Julia fandt i skoven. Og Julia lavede en fantastisk limoncello, som vi nød efter maden, mens vi lyttede til Pink Floyds musik. Jeg fik hendes opskrift, men har ikke rigtig fået den prøvet før nu - og det er helt klart en fejl. Limoncello er en fantastisk likør, som skal nydes direkte fra fryseren i små glas. Den er også god til at hælde over is eller bruge i andre former for desserter. Da man kun bruger skallen af citronerne, kan saften anvendes til andre gode sager som fx en frisk og lækker sommer citronlemonade
Ingredienser
- 8 økologiske/ubehandlede citroner
- 1 liter neutral vodka
- 500 g hvid sukker
- 750 ml vand
Sådan gør du
- Skyl citronerne og riv eller skær skallen af. Jeg synes, det er nemmest og bedst med en kartoffelskræller, men pas på, at du ikke får den hvide hinde med - den er bitter
- Læg citronskallerne i et stort sylteglas, hæld vodkaen over og sæt låg på. Stil det køligt og lad det trække i 2 uger
- Efter 2 uger: si vodkablandingen gennem et kaffefilter eller et klæde. Gør det nogle gange, så væsken bliver klar
- Kom vand og sukker i en gryde og kog det til sukkeret er smeltet. Lad sukkersiruppen køle af
- Bland sukkersirup og den filtrerede vodkablanding sammen. Start med at bruge ½ l sukkersirup og smag til, om du vil have mere sukkersirup i. Limoncello skal være sød, men hvor sød, er individuelt
- Når du har fundet den, for dig, rigtige blanding, hælder du limoncelloen på rengjorte, skoldede flasker og lader den trække i endnu 1 uge, inden du drikker af den
- Læg en flaske i fryseren, så du altid har en iskold limoncello klar til at nyde. Limoncelloen kan holde sig længe, hvis den får lov :-)