Limoncello tiramisu

Limoncello og tiramisu – så er der dømt italiensk.

Tiramisu er en klassisk og super lækker italiensk dessert. På italiensk betyder tiramisu "træk mig op", og det er her, kaffen kommer ind i billedet. I den klassiske tiramisu blødes ladyfingers nemlig op i stærk kaffe. I den version, jeg har lavet her, er kaffen skiftet ud med friske citroner og limoncello, som er en utrolig lækker, sød og samtidig syrlig, italiensk likør. Limoncello tiramisu er en virkelig lækker og frisk dessert, med en herlig limoncellocreme og skønne Ladyfingers. Desserten er nem at lave, og den kan sagtens laves i forvejen og stå på køl nogle timer, til den skal nydes. Du kan købe limoncello i de fleste supermarkeder eller du kan lave den selv – find opskrift her. Ladyfingers finder du ligeledes i supermarkeder (jeg finder dem som regel i Meny)


Ingredienser

Til 4 personer

Citronsirup

  • 2 økologiske eller ubehandlede citroner
  • 6 spsk sukker
  • ½ dl limoncello – italiensk citronlikør

Limoncellocreme

  • 4 æggeblommer
  • 1 økologisk eller ubehandlet citron
  • 1 spsk sukker
  • 4 spsk. limoncello
  • 500 g mascarpone
  • 1 dl piskefløde

Desuden

  • 200 g ladyfingers

Topping forslag

  • Forskellige bær og/eller nødder, fx pistacienødder som passer fantastisk til citronsmagen
  • Revet chokolade
  • Revet citronskal



Sådan gør du

Citronsirup

  1. Vask citronerne, riv skallen af og pres dem for saft
  2. Kom citronskal og saft i en lille gryde sammen med sukker og varm det op, til sukkeret er opløst. Lad det køle lidt af og rør limoncello i

Limoncellocreme

  1. Riv skallen af citronen, pres saften, og kom det i en skål sammen med sukker, æggeblommer og limoncello. Pisk det til en let og luftig æggesnaps
  2. Vend mascarponen i æggesnapsen
  3. Pisk fløden til skum og vend den i mascarponecremen

Samling af limoncello tiramisu

  1. Læg et lag ladyfingers i de glas/skåle, du vil servere din tiramisu i (knæk dem i stykker, så de passer til glas/skål) og dryp dem med citronsiruppen
  2. Læg et lag limoncellocreme over og fortsæt med disse to lag, til du har det ønskede antal. Slut af med limoncellocreme

Pynt din tiramisu med et af mine topping forslag, eller hvad du selv ønsker

Du kan også vælge at anrette desserten i et fad i stedet for portionsskåle/-glas