Det er super nemt at lave et koldhævet brød, og det bliver vildt lækkert. Jeg rører dejen sammen om aftenen og lader den stå i køleskabet til næste dag på et eller andet tidspunkt, når jeg vil bage brødet. Nemmere kan det ikke være. Pas på med melet. De 6oo g passer rimeligt godt, så der kan komme huller i brødet - det skal der jo være i et italiensk brød. Men der er forskel på mel, og hellere lidt for lidt end for meget. Brødet er super til suppe, sammen med salat til fx grill, til pasta eller på et tapasbord
Ingredienser
- 12 g gær
- 6 dL vand
- Ca 600 g mel. Så meget mel, der kan røres i - ikke ælte. Hvis der kommer for meget mel i, får brødet ingen lufthuller.
- Salt
Tip
Man kan også putte ting og sager i: rosmarin, hakkede oliven eller soltørrede tomater. Jeg kommer ofte 50 g soltørrede tomater skåret i strimler og oliven skåret i skiver i brødet sammen med enten rosmarin eller oregano. Rosmarin alene er også lækkert. Timian et godt alternativ
Sådan gør du
- Opløs gæren i vandet, tilsæt salt og rør melet i
- Hvis du vil have krydderier, oliven og/eller soltørrede tomater i, skal de røres i her
- Lad brødet hæve koldt (fx i køleskabet - vær opmærksom på, at der skal være 'hæveplads' i skålen) i minimum 5 timer men helst natten over
- Tænd ovnen på 200 grader (varmluft)
- Beklæd en bageplade med bagepapir og hæld dejen ud ved hjælp af en dejskraber. Fordel dejen, så den har nogenlunde ens tykkelse
- Bages 1 time. Når brødet kommer ud af ovnen, er det stenhårdt, men efter ½ time er det super lækkert med en rigtig 'italiensk skorpe'