Mælkebøttepesto

Selvom mælkebøtter er smukke med deres solgule blomsterkroner, så er de jo, for de fleste, ikke populære i græsplæner og havegange. De betragtes som ukrudt, der skal bekæmpes. Men men – både blomster og blade fra mælkebøtter er spiselige, og der er faktisk mange mineraler og vitaminer i dem. Og så er de sunde for fordøjelsessystemet og leveren. Så det er ikke nogen dum idé at bruge dem i fx salater, til pesto og dressinger eller fx i kager. Det er bedst at plukke mælkebøtter til madlavning, når de er små med fine, nye blade, da de store kan være bitre. Og pluk dem, der ikke har fået for meget sol – de smager bedst. Og selvfølgelig dem, der ikke står, hvor der er sprøjtet. Mælkebøtternes smag minder om ruccola, så hvorfor ikke gå ud og plukke salaten i stedet for at købe den i supermarkedet :-)

Prøv også min mælkebøttesirup 


Ingredienser

ca 2 dl pesto

Mælkebøttepesto

  • ca 150 g friske mælkebøtteblade, groft hakket
  • 70 g pinjekerner
  • 3 fed hvidløg, hakkede
  • 1 spsk revet citronskal af en økologisk/ubehandlet citron
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 dl olivenolie
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk friskkværnet peber

Sådan gør du

  1. Blend alle ingredienserne i en blender eller med en stavblender indtil pestoen har en ensartet konsistens. Smag evt til med mere salt, peber og citronsaft. Synes du pestoen er for tyk, kan du tilsætte lidt mere olivenolie