Majs og tomatsalat

Friske majskolber er bare lækkert. Så længe det er sæson for majskolber, bruger jeg altid de friske kolber i maden i stedet for frosne majs. Det er super nemt at putte dem i microovnen eller koge dem og skære kernerne af, når kolberne er kølet.

Til denne salat, har jeg haft majskolberne i microovnen i 2½ minut og har derefter skåret kernerne af, så jeg får sammenhængende stykker af majs (se billedet nedenfor). Majs og tomater - det er sommer!

Salaten er lækker som tilbehør til grill men kan også spises som en del af et salatbord sammen med andre salater. 



Ingredienser

  • 2 majskolber
  • 10 cherrytomater
  • sorte oliven
  • en håndfuld basilikum
  • chiliolie - jeg bruger den fra Monini, som jeg køber i Meny

Sådan gør du

  1. Giv majskolberne 2½ min i mikroovn ved 1000 watt. Husk at putte lidt vand ved og dæk med film. Lad dem køle af og skær derefter kernerne af kolberne. Skær på langs af kolberne på alle 4 'sider'. Så får man hele stykker og enkelt majs. Læg majsen på et fad.
  2. Halver tomaterne
  3. Anret majsene på et fad, læg tomaterne over
  4. Pynt med sorte oliven og basilikum og hæld en chiliolie