Mango Amba sauce

Denne mangosauce er virkelig en smagsoplevelse. Der er en del krydderier I, men de er så velafbalancerede, at smagsoplevelsen er virkelig spændende og harmonisk. Jeg har ladet mig fortælle, at ordet 'amba' betyder 'mango' på sanskrit, og hele saucen er da også baseret på mango. Mango Amba sauce bruges meget I de arabiske land og i mellemøsten som dressing til fisk, kebab, shawarma og falafler. Og også som en del af en arabisk 'mezze' - appetiser med forskellige små lækkerier som fx humus, ost, falafler, baba ganoush og brød.



Ingredienser

til 4 personer som tilbehør 

  • 1 moden mango
  • saften af 1 limefrugt
  • 1 fed hvidløg
  • ¼ tsk sennepsfrø
  • ¼ tsk cayennepeber
  • ¼ tsk røget paprika
  • ¼ tsk stødt gurkemeje
  • ¼ tsk stødt kardemomme
  •  ¼ tsk bukkehornsfrø
  • 1 spsk olivenolie


Sådan gør du

Skræl mangoen og kom kødet I en blender sammen med resten af ingredienserne og blend det hele til en lidt grov puré