Marineret oksekød med broccoli og sukkerærter

Jeg havde ½ broccoli og ½ pakke sukkerærter til rest fra en anden ret, så derfor tænkte jeg thairetter med få ingredienser. Så denne ret er inspireret af det thailandske køkken netop med få ingredienser, og derfor er den super nem at lave. Det eneste, der tager tid, er marineringen, men den kan jo 'passe sig selv' mens du laver noget andet. Retten er medium spicy, men det er individuelt, hvor meget chili, der skal til. Den sorte chilipasta, jeg bruger, er ikke spicy (se billede nedenfor), og sammen med Chu Chum pastaen (se billede nedenfor) giver den en fin harmonisk styrke


Ingredienser

til 4 personer 

  • 600 g hakket oksekød
  • ½ broccoli
  • ca 125 g sukkerærter
  • 1 porre
  • olivenolie til stegning
  • 1 håndfuld cashewnødder
  • nudler efter eget valg - jeg bruger risnudler

Marinade

  • 2 spsk finthakket ingefær
  • 2 tsk Chu Chum chilipasta (jeg køber den i Meny) eller Sambal-Oelek
  • 1 spsk sort chilipasta
  • ½ tsk kardemomme
  • 3 spsk teriyakisauce
  • 2 tsk palme- eller kokossukker - almindelig sukker eller rørsukker kan bruges
  • 3 spsk olie

Sådan gør du

  1. Bland ingredienserne til marinaden sammen og rør oksekødet heri. Bland det godt og lad det hvile minimum 1 time - gerne mere, så bliver det mere lækkert
  2. Skyl porren og skær den i tynde ringe
  3. Lav små buketter ud af broccolien
  4. Skyl sukkerærterne og del dem på langs
  5. Forbered nudlerne efter anvisning på pakken - nogle typer skal koges, andre skal overhældes med varmt eller kogende vand
  6. Varm olien op i en wok/sauterpande eller gryde og sauter porre til de bliver blanke
  7. Tilsæt det marinerede kød og steg det - hvis du bruger wok, skal du stege kødet af to gange, ellers vil det koge i stedet for at stege
  8. Tilsæt broccoli og steg det med ca 1 minut
  9. Vend sukkerærterne i retten og varm igennem

Anret nudlerne i skåle eller pastatallerkner, læg kødet over og drys med frisk koriander eller persille samt evt lidt frisk hakket chili. Server evt en lille skål chili ved siden af - så kan man selv dosere