Massaman kødboller i grøntsagskarry

Massaman karry er en smagfuld og mild thailandsk karry, som er fantastisk sammen med kanel og anis. Og jeg er vild med det. Til denne lækre ret, der er inspireret af det thailandske køkken, har jeg lavet massaman kødboller, som jeg serverer i en Massaman kokossauce med grøntsager. Som rodfrugter har jeg valgt løg, gulerødder og kartofler (typisk thai), og som grønne grøntsager har jag valgt sukkerærter og grøn peber. Der er mange andre muligheder, så du kan vælge de grøntsager, du har lyst til, eller du kan rydde op i køleskabet og bruge, hvad du har og undgå madspild


Ingredienser

Til  4 personer

Kødboller

  • 500 g hakket oksekød
  • 225 g Massaman karry pasta
  • 1 3/4 dl brødkrumme, smuldret, ikke for tørt
  • 1 æg
  • 1 håndfuld frisk koriander, hakket - både blade og stilke. Er der rødder på, kan du bruge dem også
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 1 spsk revet ingefær
  • 2 spsk olivenolie

Sauce

  • 2 ds kokosmælk a 400 ml (ikke light)
  • 600 g rodfrugter, jeg brugte løg, gulerødder og kartofler
  • 75 g ristede nødder, jeg brugte cashew og peanuts
  • 1 stang kanel
  • 2 stjerne anis
  • 4 kaffir lime blade
  • 1 spsk palmesukker eller brun sukker
  • 250 g grønne grøntsager, jeg brugte sukkerærter og grøn peber
  • 2 spsk fiske sauce – kan erstattes af soya sauce
  • friskpresset saft af 1 limefrugt

Til servering

  • kogte ris
  • evt et drys frisk koriander

Sådan gør du

Kødboller

  1. Rør hakket oksekød, 2 spsk af karry pastaen, brødkrumme, æg, koriander, presset hvidløg og revet ingefær godt sammen i en skål. Form kødboller (brug ca 1 spsk/kødbolle), som stilles køligt i ca 20 minutter, for at sætte sig
  2. Varm 2 spsk olivenolie op ved høj varme i en pande med høj kant. Steg kødbollerne ca 4 minutter til de er blevet brunet hele vejen rundt. Læg dem på en tallerken og stil dem til side. Lad fedtstof og stegerester være tilbage i panden
  3. Kog risene efter anvisning på pakken

Saucen

  1. Skær rodfrugterne og de grønne grøntsager i passende, mundrette stykker/tern
  2. Kom 2 spsk kokosmælk i panden og varm den op ved medium varme
  3. Tilsæt resten af karrypastaen og rist i 2 minutter
  4. Tilsæt rodfrugterne og rist 2 minutter
  5. Hæld resten af kokosmælken i
  6. Tilsæt halvdelen af nødderne, kanelstangen, anisstjernerne, limebladene og sukker, bring det hele i kog og lad det simre 15 minutter indtil rodfrugterne er møre (ikke for bløde)
  7. Tilsæt de grønne grøntsager og kødbollerne og lad det simre 4 minutter
  8. Tilsæt fiskesauce eller soyasauce samt friskpresset limesaft
  9. Drys resten af nødderne samt evt korianderblade over retten og server med de kogte ris