En lækker, sund og nem salat, der er fin som tilbehør til grill, fisk- og kødretter. Vi holder fx meget af at spise salaten til ovnbagt laks. Om sommeren/sensommeren laver jeg salaten af nye, friske gulerødder, men den kan sagtens laves om vinteren også med de gulerødder, man kan få
Ingredienser
Til 4 personer som tilbehør
- 500 g gulerødder
- ½ lille spidskål
- 1 appelsin
- kerner fra ½ granatæble
- 1 håndfuld mynte
- 1 håndfuld persille
- 1 håndfuld rosiner
- 1 håndfuld mandler uden skind
Dressing
- saft af 1 appelsin
- saft af ½ citron
- 1 spsk olivenolie
- 1 spsk tahin
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk korianderfrø
- 1 tsk fennikelfrø
Sådan gør du
- Bland ingredienserne til dressingen i en skål, hvor gulerødderne også kan være
- Skyl gulerødderne (skræl dem, hvis ikke det er nye gulerødder) og skær dem i tynde skiver. Hvis du har et mandolinjern, kan du med fordel bruge det, ellers skær så tyndt som muligt med en skarp kniv
- Kom gulerødderne i dressingen, vend dem rundt og lad dem stå, mens du laver resten
- Rist mandlerne på en tør pande
- Skyl appelsinen, skær den i kvarter, skær disse i skiver og skær skrællen af
- Snit spidskålen fint
- Skær granatæblet over 'på langs' og tag kernerne ud - brug evt en teske
- Hak mynte og persille med en kniv
- Anret spidskål på et fad og læg gulerødderne over (sammen med den dressing, de har ligget i)
- Ovenpå anrettes appelsinskiver, granatæblekerner, mandler og rosiner. Vend salaten let
- Drys med mynte og persille