Mellemøstlig gulerodssalat med spidskål, appelsin og tahin-dressing

En lækker, sund og nem salat, der er fin som tilbehør til grill, fisk- og kødretter. Vi holder fx meget af at spise salaten til ovnbagt laks. Om sommeren/sensommeren laver jeg salaten af nye, friske gulerødder, men den kan sagtens laves om vinteren også med de gulerødder, man kan få


Ingredienser

Til 4 personer som tilbehør

  • 500 g gulerødder
  • ½ lille spidskål
  • 1 appelsin
  • kerner fra ½ granatæble
  • 1 håndfuld mynte
  • 1 håndfuld persille
  • 1 håndfuld rosiner
  • 1 håndfuld mandler uden skind

Dressing

  • saft af 1 appelsin
  • saft af ½ citron
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk tahin
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk korianderfrø
  • 1 tsk fennikelfrø

Sådan gør du

  1. Bland ingredienserne til dressingen i en skål, hvor gulerødderne også kan være
  2. Skyl gulerødderne (skræl dem, hvis ikke det er nye gulerødder) og skær dem i tynde skiver. Hvis du har et mandolinjern, kan du med fordel bruge det, ellers skær så tyndt som muligt med en skarp kniv
  3. Kom gulerødderne i dressingen, vend dem rundt og lad dem stå, mens du laver resten
  4. Rist mandlerne på en tør pande
  5. Skyl appelsinen, skær den i kvarter, skær disse i skiver og skær skrællen af
  6. Snit spidskålen fint
  7. Skær granatæblet over 'på langs' og tag kernerne ud - brug evt en teske
  8. Hak mynte og persille med en kniv
  9. Anret spidskål på et fad og læg gulerødderne over (sammen med den dressing, de har ligget i)
  10. Ovenpå anrettes appelsinskiver, granatæblekerner, mandler og rosiner. Vend salaten let
  11. Drys med mynte og persille