Mellemøstlig oksekødgryde med kikærter og abrikoser

    Det er vist ingen hemmelighed, at vi er ret vilde med mellemøstlige retter her hos os. Og denne oksekødgryde er da også inspireret af de mellemøstlige køkkener. Krydderierne dufter herligt i køkkenet, når man steger, og når det hele er i gryden, passer det sig selv, mens du forbereder toppings og evt ordner lidt af opvasken. Nogle gange bager jeg mine naanbrød selv (det er nemt), og andre gange køber jeg naanbrød i Netto

    Gå også på opdagelse i andre af mine retter med bælgfrugter


Ingredienser

Til 4 personer

  • 400 g oksesteak eller tilsvarende oksekød
  • 2 løg
  • 1 solo hvidløg eller 4 almindelige fed hvidløg
  • 2 røde chili *)
  • ca 2 cm frisk ingefær
  • 1 spsk paprika
  • 2 spsk ras el hanout **)
  • 1 spsk korianderfrø
  • 1 rød peberfrugt
  • 3-4 gulerødder
  • 100 g tørrede abrikoser
  • 2 ds kikærter
  • 1 ds hakkede tomater
  • 3-4 dl vand/grøntsagsbouillon - tjek
  • olie til stegning
  • salt og friskkværnet peber

Topping

  • 1 lille håndfuld ristede cashewnødder (ristet på tør pande)
  • 1 lille håndfuld granatæblekerner og/eller rosiner
  • lidt frisk koriander
  • naanbrød

*) bruger du også kernerne i chilierne, bliver retten mere spicy. Men som altid - væg den type chili, der passer til dine smagsløg til en medium spicy ret

**) Ras el hanout er et klassisk nordafrikansk blandingskrydderi.  Det består af en blanding af kommen, spidskommen, paprika, fennikel, koriander, cassia, anis, nigella, muskatnød, ingefær, nelliker, sort peber og kardemomme

Sådan gør du

  1. Hæld kikærterne op i en si, skyl dem med koldt vand og lad dem dryppe af
  2. Pil løg og hvidløg og skær dem i strimler
  3. Hak chilien med eller uden kerner *)
  4. Skræl ingefær og gulerødder og skær i strimler
  5. Skyl den røde peber, halver den og fjern kerner og skær den i strimler
  6. Skær abrikoserne i strimler
  7. Skær kødet i mundrette stykker
  8. Varm olien op i en gryde og brun kødet på alle sider ved høj varme
  9. Tilsæt paprika, korianderfrø og ras el hanout og rist med i 1 minut
  10. Skru lidt ned for varmen og tilsæt løg, hvidløg, ingefær og chili og sauter det med 1 minut
  11. Tilsæt rød peber, abrikoser, hakkede tomater og vand/bouillon, læg låg på gryden og lad retten simre til kødet er mørt
  12. Tilsæt kikærterne og varm igennem
  13. Top retten med ristede cashewnødder, granatæblekerner/rosiner og frisk koriander

Server retten med naanbrød eller andet lækkert brød