Lille melonbowle med chili-lime dressing
Denne lille melonbowle er en fantastisk, velsmagende og spicy forret. Den har det søde, det salte, det spicy og det syrlige i sig med melon, letsaltede græskarkerner, chili og limesaft. Jeg bruger forretten inden fx indisk eller arabisk mad, men den kan sagtens bruges som forret til alle mulige andre retter - og så er den nem at lave. Når jeg serverer forretten, serverer jeg den med en teske, så man kan få dressing/saft med i hver mundfuld
Ingredienser
Forret til 6 personer
- ½ vandmelon, helst kernefri (afhænger selvfølgelig af størrelsen på vandmelonen, men beregn 5 kugler på person)
- ½ galia- eller cantalupemelon (afhænger selvfølgelig af størrelsen på vandmelonen, men beregn 5 kugler på person)
- et lille stykke fetaost
- 1 tsk letsaltede græskarkerner pr portion
- 2 sorte oliven uden sten pr portion
Dressing
- saft af 1-2 limefrugter (afhænger af, hvor meget saft der er i frugten, men brug ca ½ dl saft)
- 1 tsk tørret, knust chili
- saft fra vandmelonen ca ½ dl (der dannes saft i hullerne, hvor du har skåret kuglerne ud af melonen)
Sådan gør du
- Lav kugler af både vandmelon og galia-/cantaloupemelon (har du ikke en ske til at lave melonkugler med, så skær firkanter i mundrette størrelser i stedet)
- Læg melonkuglerne i portionsskåle
- Skær de sorte oliven i skiver og drys dem over melonen sammen med græskarkerner
- Skær små tynde stykker af feta'en eller smuldr den på toppen
- Rør dressingen sammen og dryp den over de små melonbowler
- Server melonbowlerne kølige