Lille melonbowle med chili-lime dressing

Denne lille melonbowle er en fantastisk, velsmagende og spicy forret. Den har det søde, det salte, det spicy og det syrlige i sig med melon, letsaltede græskarkerner, chili og limesaft. Jeg bruger forretten inden fx indisk eller arabisk mad, men den kan sagtens bruges som forret til alle mulige andre retter - og så er den nem at lave. Når jeg serverer forretten, serverer jeg den med en teske, så man kan få dressing/saft med i hver mundfuld


Ingredienser

Forret til 6 personer

  • ½ vandmelon, helst kernefri (afhænger selvfølgelig af størrelsen på vandmelonen, men beregn 5 kugler på person)
  • ½ galia- eller cantalupemelon (afhænger selvfølgelig af størrelsen på vandmelonen, men beregn 5 kugler på person)
  • et lille stykke fetaost
  • 1 tsk letsaltede græskarkerner pr portion
  • 2 sorte oliven uden sten pr portion

Dressing

  • saft af 1-2 limefrugter (afhænger af, hvor meget saft der er i frugten, men brug ca ½ dl saft)
  • 1 tsk tørret, knust chili
  • saft fra vandmelonen ca ½ dl (der dannes saft i hullerne, hvor du har skåret kuglerne ud af melonen)

Sådan gør du

  1. Lav kugler af både vandmelon og galia-/cantaloupemelon (har du ikke en ske til at lave melonkugler med, så skær firkanter i mundrette størrelser i stedet)
  2. Læg melonkuglerne i portionsskåle
  3. Skær de sorte oliven i skiver og drys dem over melonen sammen med græskarkerner
  4. Skær små tynde stykker af feta'en eller smuldr den på toppen
  5. Rør dressingen sammen og dryp den over de små melonbowler
  6. Server melonbowlerne kølige