Melon og jordbær salat med italiensk mozzarella

Sommer og jordbær hører sammen, og salater med jordbær er lykken her hos os. I denne salat har jeg kombineret jordbærrene med melon - både vandmelon og cantaloupe og hertil frisk basilikum samt italiensk mozzarella - så salaten er dejlig farverig og sommeragtig. Jeg lavede kugler af melonerne med en melonskærer, men det er jo ikke nødvendigt. Firkanter er ligeså godt og melon smager af melon uanset hvordan, den er skåret. Jeg gik ud på græsplænen og fandt nogle Bellis (er spiselige), som jeg brugte til pynt sammen med spiselige Appelsintagetes blomster. Jeg brugte salaten til grill kylling, men den er anvendelig til alle slags kød og fisk eller som en frisk sommerfrokost med noget lækkert brød til


Ingredienser

Til 2 personer

  •  ½ cantaloupe melon
  • 1/4 vandmelon, selvfølgelig afhængig af størrelsen. Vælg en kernefattig/kernefri melon
  • 10 friske jordbær
  • 125 g små mozzarellakugler
  • et par skiver hakket rødløg
  • 3 spsk hakket frisk basilikum
  • 1 spsk hakket frisk mynte
  • 2 spsk pinjekerner
  • 2 spsk balsamico eddike
  • 1 spsk olivenolie
  • en lille smule salt, gerne flagesalt, og friskkværnet sort peber

Sådan gør du

  1. Rist pinjekernerne på en tør pande og stil dem til side
  2. Hæld mozzarellakuglerne op i en si, så væden kan løbe fra
  3. Hvis du har en melonskærer, laver du kugler af melonerne og ellers skærer du dem i tern. Læg melonen på et fad eller i en skål
  4. Skyl og skær jordbærrene i halve og fordel dem over melonstykkerne
  5. Hak basilikum og mynte og drys dette over
  6. Læg de små mozzarellakugler over og drys med de ristede pinjekerner
  7. Dryp balsamico og olivenolie over og drys med lidt flagesalt og friskkværnet sort peber og pynt evt med spiselige blomster - det gør salaten festlig og endnu mere sommerlig