Melon med oliven

Ingen dag uden melon her hos os. Som regel efter middagen men også gerne som forret. En halv melon fyldt med frisk salat og oliven, toppet med frugtbalsamico er lige sagen. Super nem at lave og med sin friskhed passer den fint som forret til alle hovedretter. Jeg laver den som regel som forret til en spicy hovedret eller bruger den som et hurtigt mellemmåltid både sommer og vinter
Ingredienser
- ½ melon pr person. Hvis man kan få små galia meloner er det fint, men ellers kan man vælge de mindste meloner, der er på hylden i supermarkedet. Alle typer meloner kan bruges
- lidt salat
- grønne og sorte oliven
- 1 spsk frugtbalsamico pr halve melon
Sådan gør du
- Halver melonerne og skrab kernerne ud med en ske. Skrab lidt ekstra melonkød ud, så der bliver et passende hul til fyldet. Skær evt en lille skive af i bunden, så melonen bedre kan stå, men pas på ikke at lave hul igennem
- Snit salaten fint og kom den i melonerne
- Skær nogle oliven i skiver, lad andre være hele og kom dem ovenpå salaten
- Hæld 1 spsk frugtbalsamico over. Jeg brugte en balsamico med havtorn og blåbær, men alle slags kan bruges. Har man ikke lige en frugtbalsamico, kan man lave en olie/eddike dressing med lidt frugtsaft i eller blot en almindelig balsamico med lidt lime eller citronsaft i
Og så har man en hurtig og meget lækker forret, der passer til alle middagsretter