Mexicansk bønnesalat med taco-chips og chili

En nem, farvestrålende og lækker mexicansk inspireret salat. Masser af lækre vitaminer blandet med dejlig pølse, som dog kan udelades, hvis man vil have en vegetarisk salat. Salaten kan fx nydes som en herlig frokost med et stykke brød til, som salat til sommeraftenens grill eller som tilbehør til kød- og fiskeretter (til grill og kød- og fiskeretter undlader jeg, at komme pølse i)

Prøv også mine andre opskrifter med bælgfrugter


Ingredienser

Til 4 personer som tilbehør eller frokostsalat

  • ½ iceberg salat
  • 1 rødløg, mellemstort
  • 2 peberfrugter - vælg 2 forskellige farver
  • ca 200 g cherrytomater, andre tomater kan sagtens bruges
  • 1 ds kidneybønner
  • 1 ds majs
  • ca 100 ml chilisauce - vælg mild eller spicy som du synes *)

Toppings

  • et parhåndfulde Taco chips
  • 1 lille håndfuld hakket persille
  • lidt sorte og grønne oliven

*) vælg evt mild chilisauce til at blande i grøntsagerne og server både en mild og en spicy til, så man selv kan supplere

Hvis du vil bruge salaten som frokostsalat, kan du tilføje 150 g hvidløgs- eller chilipølse. Chorizopølse er også god at bruge

Sådan gør du

  1. Hæld bønner og majs i en si, skyl dem med koldt vand og lad dem dryppe af
  2. Skyl salaten og hak den groft
  3. Skyl peberfrugter og skær dem i strimler og tern
  4. Skyl og halver cherrytomaterne, større tomater skæres i kvarter
  5. Pil og hak løg
  6. Bland løg, peber, bønner, majs og tomater med 1-2 spsk af chilisaucen
  7. Vend derefter salat i
  8. Hvis du tilføjer skiver af pølse til salaten, vender du disse i sammen med icebergsalaten 
  9. Server salaten i et fad eller en skål med Taco-chips over samt drysset med persille og oliven

Server chilisauce til samt en skål Taco-chips

Bruger du salaten som en frokostret, kan du servere brød til