Mexicansk kartoffelsalat med passionsfrugtdressing

Denne mexicanske kartoffelsalat er fantastisk lækker, samtidig med at den er sund og mættende. Er det majskolbesæson, er det dekorativt at bruge en majskolbe, som du skærer majsene af i flager. Men ellers er de gule dåsemajs eller frosne majs også farvestrålende sammen med alle de andre farver, der er i salaten. Hos nogle venner i Sydafrika fik jeg på et tidspunkt en salat, hvor dressingen blandt andet var lavet på passionsfrugt. De lyder måske underligt, men du skal prøve – det er super lækkert, og det passer fantastisk til kartoflerne, ananassen og de andre ingredienser. Der er både kartofler og bønner i salaten, så den kan sagtens stå alene som et måltid i sig selv, fx sammen med lækkert brød. Men den er også virkelig god til fx grillet kylling


Ingredienser

Til 4 personer som tilbehør

  • 600 g kartofler
  • 1 dåse kidneybønner eller sorte bønner
  • 1 majskolbe - hvis ikke det er sæson, kan du bruge en lille dåse majs
  • 1 rød peber
  • 1 avocado
  • 1/4 frisk ananas – alternativt 1 lille dåse ananas, drænet vægt 140 g
  • 250 g cherrytomater
  • 1 rødløg, mellem størrelse
  • 1 håndfuld frisk, hakket koriander – alternativt persille

Dressing

  • 6 spsk olivenolie eller anden olie
  • 4 spsk friskpresset limesaft
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk røget paprika
  • ½ tsk tørret oregano
  • 1 fed presset hvidløg
  • ca ½ rød chili, hakket – kan udelades
  • 2 stk passionsfrugt, frugtkødet

Topping

  • lidt nachos, saltede (taco chips)
  • lidt sorte oliven
  • lidt korianderblade – alternativt persille

Sådan gør du

  1. Vask eller skræl kartoflerne og kog dem i letsaltet vand. Pas på de ikke bliver for bløde
  2. Afkøl kartoflerne, imens du tilbereder resten
  3. Tag bladene af majskolben, læg den i et ovnfast fad med en lille smule vand og dæk den med film. Giv den 2½-3 minutter i mikroovn for fuld effekt. Når den er kølet lidt, kan du skære majsene af i flager med en skarp kniv (har du ikke en microovn, kan du koge majsen, eller du kan bruge dåsemajs og dræne disse)
  4. Hæld bønnerne i en si, skyl dem med koldt vand og lad dem dryppe af
  5. Skyl den røde peber og skær den i tern
  6. Skræl og udsten avocadoen og skær den i tern og/eller skiver
  7. Skær skallen af ananassen, skær den hårde kerne i midten af og skær resten i tern
  8. Skyl cherrytomater og halver dem
  9. Pil løget, halver det og skær det i tynde strimler
  10. Hak koriander groft med en kniv– hak gerne lidt af stilkene med, det giver smag – gem lidt hele blade til topping
  11. Kom alle ingredienserne i en salatskål og vend dem forsigtigt sammen

Dressing

  1. Hak chili fint, med eller uden kerner. Kerner gør dressingen mere spicy
  2. Skrab kødet ud af passionsfrugterne
  3. Rør alle ingredienserne til dressingen godt sammen og vend den forsigtigt i salaten

Server salaten med nachos og sorte oliven samt drysset med lidt korianderblade/persille